CNAIR a anunțat o consultare de piață privind lucrări de modernizare a Transfăgărășanului (DN 7C). Șoseaua faimoasă în toată lumea ar putea, astfel, să fie în sfârșit deschisă tot anul.

Anunțul a fost publicat pe 22 februarie și va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile. În acest interval de timp, cei interesați pot emite puncte de vedere, observații, precizări etc.

Practic, CNAIR vrea ca pe Transfăgărășan să se poată circula tot anului sau măcar pentru o perioadă cât mai îndelungată.

Conform anunțului, ”obiectivul general al proiectului constă în stabilirea măsurilor de intervenție necesare a fi întreprinse pentru desfășurarea, pe cât posibil, a traficului tot timpul anului pe Transfăgărășan, și pentru a dezvolta economic regiuni deservite de rețeaua rutieră existentă.Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică și se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influență a proiectului, prin creșterea accesibilității spre și dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potențialui existent.”

Modernizarea Transfăgărășanului, finanțată din fonduri europene

De asemenea, un obiectiv ar urma să-l reprezinte îmbunătățirea condițiilor de circulație, inclusiv sub aspectul siguranței rutiere, reducerii emisiilor poluante și costurilor de operare.

Modernizarea va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. CNAIR umărește găsirea unor soluții ”viabile și constructive” privind viitoarele elemente de pe DN 7C precum parcări cu spații pentru comercianți, ”zone de viewpoint” sau panouri de informare digitale, pe lângă diverse consolidări sau lucrări de scurgere.

Catalogat deseori drept „cea mai frumoasă șosea din lume”, Transfăgărașanul a fost terminat în 1980. Segmentul de 27 de kilometri din zona montană înaltă a drumului, între Bâlea Cascadă și Piscul Negru, este deschis circulaţiei rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie - chiar dacă uneori autoritățile prelungesc perioada în care se poate circula sau deschid șoseaua mai devreme.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri