Începând cu 2024, turiștii care călătoresc din Spania vor putea păstra în bagajele de mână recipientele cu lichide care depășesc 100 ml. Informația a fost confirmată de către autoritățile spaniole. De asemenea, dispozitivele electronice vor putea fi și ele păstrate în bagaje la trecerea prin punctele de securitate.

Administratorul aeroportului spaniol AENA a confirmat decizia autorităților, care va intra în vigoare la finalul lui 2023 - începutul lui 2024, scrie TheLocal.es.

Regula nu se aplică doar lichidelor, ci și dispozitivelor electronice. Aceasta înseamnă că nu vom mai fi nevoiți să scoatem laptopurile sau tablete din bagajele de mână, dacă vom călători din Spania.

Astfel, spunem adio transportatului gelurilor de duș, a șampoanelor sau a altor lichide în recipiente cu dimensiuni până la 100 de ml. Madrid-Barajas și Barcelona El-Prat vor fi primele două aeroporturi din Spania cae vor implemente noile reguli de călătorie. La finalul lui 2024, acestea vor fi introduse și în Palma de Mallorca.

Încă de la finalul lui 2022, Tomas Melgar, directorul aeroportului Palma de Mallorca, preciza că noua tehnologie 3D permite funcționarea unor dispozitive mult mai performante care să analizeze conținutul bagajelor. În acest fel, turiștii nu vor mai fi nevoiți să arate conținutul.

Nu numai Spania va introduce astfel de reguli, ci și Marea Britanie. Britanicii promit că noile norme vor fi implementate începând cu iunie 2024. Irlanda, dar și Olanda și Finlanda s-au anunțat a fi următoarele pe listă pentru astfel de reguli.

Lichidele au fost interzise în avioane din 2006, după un complot terorist eșuat într-un avion din Londra, care implica explozibili lichizi. În acest sens, au fost interzise inclusiv gelurile de duș și șampoanele.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri