O aeronavă TAROM care efectua cursa Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă la Istanbul vineri dimineaţa din cauza unei ameninţări cu bombă care, ulterior, s-a dovedit a fi falsă, informează operatorul aerian naţional.

Uptade 10:35:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind unele evenimente petrecute la aeroportul Henri Coandă în cursul zilei de 24 martie 2023, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) face următoarele precizări:

• O amenințare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – București) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 01.23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunțat imediat compania aeriană și totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă, care a analizat amenințarea. După efectuarea propriei analize, compania aeriană a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul.

• Fără vreo legătură cu amenințarea de mai sus, începând cu ora 0.00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicațiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT. Acțiunea a fost anunțată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât și către toți utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene și agenții de handling, pentru ca aceștia să-și ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat. Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicațiilor a fost scurtată la cca. o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicațiilor au mai avut și vor mai avea loc, cu anunțarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de rețea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu au sesizat nici în acest interval și nici ulterior vreun atac cibernetic.

"Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenţa unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situaţii. La bord se aflau 88 pasageri. Menţionăm că verificările efectuate de către autorităţile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă", se arată într-un comunicat al companiei.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistenţă la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceştia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către Bucureşti - destinaţia finală.

"Regretăm disconfortul creat pasagerilor noştri şi reiterăm faptul că prioritatea companiei TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajelor sale", subliniază comunicatul citat.

Sursa foto: Agerpers / Simion Mechno

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri