Cu o plajă răsfățată de 345 de ore de soare pe lună și o temperatură medie anuală de aproape 20 de grade Celsius, Malaga este orașul perfect pentru cei care caută o destinație unde să nu își facă griji cu privire la starea vremii.

Situată în sudul Spaniei, Malaga beneficiază de numeroase zboruri directe din România și este inclusă în pachetul turistic Senior Holidays Costa del Sol oferit de agenția Hello Holidays. Mai multe detalii despre prețuri și locațiile vizitate, la acest link.

Mirador de Gibralfaro

Mirador de Gibralfaro este locul unde trebuie să ajungi dacă vrei cea mai bună fotografie cu apusul din Malaga. Situat pe un deal la mai puțin de un kilometru de centrul istoric (și cea mai turistică zonă a orașului), Mirador de Gibralfaro este un loc unde poți ajungi pe jos, urcând potecile păzite de flori și copaci. Odată ajunși în cel mai înalt punct, veți avea o vedere perfectă a munților din Costa del Sol dar și a mării și a portului orașului. Un loc de neratat pentru amatorii de fotografie.

Catedral de la Encarnacion de Malaga

Situată în centrul istoric al orașului, Catedrala din Malaga este una dintre cele mai importante structuri arhitecturale din oraș. Clădirea a fost proiectată în stil renascentist și are o fațadă în stil baroc.

Turnul nordic are 84 de metri înălțime, în vreme ce turnul din sud a rămas neterminat din lipsă de fonduri. Pentru a acoperi cheltuielile construcției, monarhia spaniolă a impus taxe exorbitante navelor care intrau în portul orașului în secoul al 18-lea.

Iglesia del Sagrado Corazón

Construită cu piatră albă în stil neogotic, Iglesia del Sagrado Corazón strălucește sub soarele care adesea răsfață Malaga. Seara, biserica este iluminată iar contrastul dintre piatra albă și negura nopții devine chiar spectaculos. Biserica este oarecum ascunsă de locurile cele mai turistice, însă în același timp este la doar câteva minute de mers pe jos de principala catedrală din Malaga, devenind astfel o bijuterie ascunsă pentru cei care vor să devieze de la un traseu turistic standard.

Museo de Malaga

Aproape de centru și vis-a-vis de principalul parc din Malaga (Parque de Malaga) se află Museo de Malaga, cel mai mare muzeu din Andaluzia și al cincelea ca mărime din Spania. Deschis în 2016, reunind Muzeul Provincial de Arte Frumoase din 1913 și Muzeul Arheologic Provincial din 1947, Museo de Malaga adăpostește peste 2.000 de piese de artă plastică și peste 15.000 de artefacte în colecția sa răspândită pe cinci etaje.

Portul Malaga

La două străzi distanță de muzeul mai sus menționat puteți ajunge în Portul din Malaga, o locație plină de restaurante, baruri și magazine. Deși este unul dintre cele mai vechi porturi la Marea Mediterană, acesta lasă o senzație modernă, cu yachtu-uri ancorate la tot pasul și clădiri înalte împrejmuite de o promenadă cu palmieri.

Museo Picasso Málaga

Celebrul pictor Pablo Picasso este din Malaga, iar o parte din lucrările sale din secolul 19 sunt expuse în muzeul care îi poartă acum numele. Dincolo de acestea, muzeul mai găzduiește și opere contemporane în expoziții ce se schimbă constant. Aflat în centrul vechi al orașului, Museo Picasso este aproape de Plaza de la Merced, acolo unde Picasso s-a născut.

Plajele din Malaga

Realist vorbind, în ciuda numeroaselor zile cu soare, Malaga nu este o destinație unde turiștii se îngrămădesc pentru a petrece timp la plajă. Orașul are o plajă mare (Playa de la Malagueta) și alte două de dimensiuni mai mici (Playa de la Caleta și Playa de Pedregalejo), dar care în afară de faptul că beneficiază de lucruri normale pe orice litoral civilizat (toalete, dușuri publice, vestiare unde turiștii se pot schimba), nu se pot compara cu anumite plajele ”premium” din sudul Spaniei sau alte țări precum Grecia sau Turcia.

Acest lucru nu înseamnă însă că plajele din Malaga ar trebui ”sărite” de pe lista locurilor unde să petreceți cel puțin câteva ore, însă orașul în sine și Costa del Sol spaniolă are atracții care ar trebui să fie mai sus pe lista priorităților oricărui turist.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri