Compania aeriană HiSky a atins la aterizarea pe aeroportul Internațional Avram Iancu, din Cluj Napoca, împlinirea numărului de un milion de pasageri transportați. Pasagerul cu acest număr a călătorit cu HiSky pe ruta internă București – Cluj. Pentru a marca depășirea acestei borne, reprezentanții HiSky au oferit și un premiu constând în zboruri gratuite timp de un an, pe toate rutele operate de companie.

HiSky atinge această bornă la doi ani de la începerea oficială a operării. Cei 1 milion de pasageri au fost transportați de HiSky pe rute regulate, către cele 16 destinații domestice și internaționale pe care compania le are în portofoliu, cât și în regim charter, în parteneriat cu agenții de turism din România.

Conform prognozelor de trafic și strategiei de extindere a flotei și numărului de destinații, HiSky estimează atingerea țintei de 2 milioane de pasageri transportați, până la finalul anului. Recent, compania a început operarea de zboruri cu cea de-a șasea aeronavă, model Airbus A321LR, fabricată în 2023. Aceasta este doar prima dintre cele trei aeronave noi pe care HiSky intenționează să le introducă în flotă în acest an.

În plus față de ruta București – Cluj Napoca, operată cu o frecvență de 2 zboruri retur pe zi, 6 zile pe săptămână, compania aeriană mai operează pe acest aeroport zboruri regulate către Tel Aviv și Dublin, precum și zboruri charter către cele mai accesate destinații de vacanță.

„Poate nu întâmplător pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit astăzi pe o cursă București – Cluj. Cluj-Napoca este prima bază operațională pe care am deschis-o în România și a rămas un aeroport care a contribui semnificativ la dezvoltarea noastră”, a completat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

HiSky operează zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, zboruri domestice pe rutele București – Cluj Napoca și București - Timișoara, precum și în regim charter, în parteneriat cu agențiile de turism din România. Compania are în operare o flotă de șase aeronave, din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri și o aeronavă Airbus A321LR, cu 201 locuri. În luna mai, flota HiSky se va extinde la șapte aeronave, compania așteaptă în acest moment recepția celei de-a doua aeronave Airbus A321LR.

Sursa foto: HiSky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri