Cele mai rezervate destinații de Paște sunt Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sighișoara, Bușteni, Sovata și Praid, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro. De asemenea, 46% dintre rezervările de Paște au fost făcute în marile orașe ale României, 13.38% dintre rezervări în stațiuni balneare, iar 16.78% la munte.

Litoralul românesc, o destinație preferată în anii trecuți pentru minivacanța de Paște, nu a înregistrat de această dată rezervări semnificative pe Travelminit.ro, mai ales că încă este foarte devreme pentru o vacanță la mare.

Cât costă un sejur de Paște în România?

Prețul mediu pentru o vacanță de familie în perioada Paștelui diferă în funcție de unitatea de cazare aleasă, dar și de zonă. De exemplu, prețul mediu pentru o familie (2 adulți, 2 copii), pentru 2 nopți de cazare la o pensiune este de 963 de lei. Pentru același pachet de cazare, dar la o cabană, prețul este de 933 de lei, pe când un apartament costă 716 lei, iar o cameră de hotel poate ajunge la 1.304 lei.

Potrivit Travelminit.ro, după tipul de unitate de cazare aleasă pentru perioada Paștelui, pensiunile sunt cele mai rezervate (39.57%). Urmează camerele de hotel (24.94% din rezervări), apartamentele (11.45% din rezervări), cabanele (6.46% din rezervări), iar restul procentelor se restituie între unitățile mici. În medie, rezervările de Paște au fost făcute pentru două nopți de cazare.

Cele mai multe rezervări de Paște au fost efectuate cu 38 de zile înainte de data sosirii, o dovadă în plus a faptului că, în turism, nu mai există incertitudinea din vremea pandemiei și a războiului și că românii au acum încredere să-și planifice vacanțele din timp, pentru a beneficia de prețuri mai mici și de varietatea disponibilităților la cazare.

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit are în portofoliu 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari). Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 200 milioane de euro și peste 500 de angajați. În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziționat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri