Orașele europene cu populație în scădere oferă stimulente bănești pentru noii rezidenți. Cea mai generoasă ofertă provide de la un sat din Alpii elvețieni care plătește familiile cu 50.000 de franci elvețieni ca să se mute acolo.

Multe zone rurale se confruntă cu îmbătrânirea populației, deoarece tinerii se mută în orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a combate această situație, unele administrații locale încurajează străinii să se stabilească în localitate prin subvenții de relocare și plăți în numerar. Din Spania până în Italia, iată toate locurile din Europa care te vor plăti pentru a vă reloca acolo, conform Euronews.

Albinen, Elveția

În satul Albinen, în Alpii elvețieni, trăiesc mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și mări populația, mica municipalitate se oferă să plătească familii cu peste 50.000 de euro pentru a se muta acolo. Acest sat pitoresc se află la puțin peste o oră de mers cu mașina de celebra stațiune de schi Verbier.

Adulții cu vârsta sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.

Programul este deschis doar cetățenilor elvețieni sau străinilor eligibili care au locuit în Elveția suficient de mult timp pentru a obține un permis de ședere C.

De asemenea, solicitanții trebuie să locuiască într-o casă în valoare de cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 euro) și trebuie să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Ponga, Spania

Ponga, un oraș cu 600 de locuitori din nord-vestul Spaniei, va plăti britanicilor câte 2.600 de lire sterline (2.971 de euro) pentru a se muta acolo. Alte 2.600 de lire sterline vor fi acordate pentru fiecare copil născut acolo.

Având la ușă o rezervație a biosferei desemnată de UNESCO în inima Munților Cantabrian, orașul este un refugiu pentru excursioniști. De asemenea, se află la doar o oră de mers cu mașina de coastă.

Pentru a beneficia de această ofertă, britanicii trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga timp de cel puțin cinci ani.

Rubia, Spania

Satul spaniol Rubia, din Galicia, îi va plăti pe expați până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo. Programul se adresează familiilor, în speranța de a crește numărul de elevi la școlile locale.

Rubia se află în nord-vestul Spaniei, la 2,5 ore de mers cu mașina la est de Santiago de Compostela.

Calabria, Italia

În Calabria, regiunea de sud-vest a Italiei, un sat cu 2.000 de locuitori veți câștiga până la 28.000 de euro. Inițiativa speră să combată depopularea.

Cei interesați trebuie să aibă cel mult 40 de ani și să se mute în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii lor. De asemenea, ei trebuie să lanseze o afacere sau să își găsească un loc de muncă.

Presicce-Acquarica, Italia

Presicce-Acquarica, oraș din sudul Italiei, va plăti până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta acolo.

Municipalitatea este formată din două orașe - Presicce și Acquarica del Capo - înconjurate de câmpie și plantații de măslini.

Pentru a fi eligibile, persoanele sau familiile trebuie să își mute reședința oficială în orașul din sudul Italiei. Banii trebuie să fie folosiți pentru a cumpăra și renova o proprietate nelocuită din zonă. Se va acorda o sumă suplimentară de 1.000 de euro pentru fiecare copil născut acolo.

Sardinia, Italia

Renumita insulă din Italia oferă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta acolo. Cunoscută pentru plajele sale de nisip, cerul albastru și apele turcoaz, Sardinia se confruntă cu o scădere a populației rurale, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate pentru a munci.

Pentru a combate acest exod, guvernul a pus deoparte 45 de milioane de euro pentru subvenția de relocare, suficient pentru a acoperi 3.000 de subvenții.

Pentru a fi eligibil pentru această subvenție, va trebui să vă mutați într-o localitate din Sardinia cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori.

De asemenea, banii trebuie să fie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau al renovării - ceea ce înseamnă că, în unele cazuri, suma de 15.000 de euro va fi redusă.

Beneficiarii trebuie să locuiască acolo cu normă întreagă și trebuie să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri