Cei mai mulţi români şi-au rezervat biletele de avion din perioada Paştelui, în medie, cu 33 de zile înaintea datei zborului, iar cele mai rezervate destinaţii dinspre România spre alte ţări europene sunt cele în care există comunităţi mari de români şi care sunt adesea alese pentru city break-uri: Italia, Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie, arată datele unui sondaj realizat de Vola.ro.

Conform Vola.ro, preţul mediu pentru un bilet din România spre destinaţiile europene, în perioada Paştelui, este de 173 de euro, în 2023, în comparaţie cu 164 de euro, anul trecut. Pe de altă parte, tariful mediu pentru un zbor dintre diaspora către România este de 232 de euro, faţă de valoarea de 153 de euro, în 2022.

De asemenea, cel mai ieftin bilet de avion vândut de Vola.ro, de Paşte, a fost de numai 44 de euro (pe ruta Italia - România), iar cel mai scump a fost unul de 805 euro (pe ruta Finlanda - România).

Potrivit datelor citate, cele mai multe zboruri în această perioadă sunt în zilele de joi şi vineri, iar în ceea ce priveşte timpul petrecut la destinaţie, există o diferenţă între diaspora care vine acasă şi cei care călătoresc în afara ţării. Astfel, românii care se întorc acasă de sărbători vor petrece, în medie, 6 zile în ţară, pe când cei care merg în vacanţă în Europa vor petrece, în medie, 4.5 zile la destinaţie.

Sondajul relevă faptul că în topul destinaţiilor interne spre care s-au vândut cele mai multe bilete de Paşte, anul acesta, se află: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava şi Bacău.

În plus, anul acesta, 34.8% dintre zborurile vândute de Vola.ro sunt din destinatii din diaspora, în comparaţie cu 48%, procentul din 2022.

"Cum anul acesta cele mai multe zile libere legale pică în timpul săptămânii, românii se vor mai bucura de încă două minivacanţe: una cu ocazia zilei de 1 Mai şi alta de Rusalii (care va fi legată şi 1 Iunie, tot o zi liberă de la stat). Potrivit Vola.ro, românii au rezervat deja zboruri pentru aceste perioade, iar topul destinaţiilor alese de ei arată astfel: Italia, Spania, Marea Britanie, Franţa şi Grecia. Preţul mediu pentru un bilet de avion în mai şi iunie, în timpul acestor sărbători, este de 160 de euro. Cel mai ieftin bilet rezervat pe Vola.ro a fost de numai 35 de euro (cu destinaţia Italia), pe când cel mai scump bilet a fost de 1.147 de euro (cu destinaţia Japonia). În Europa, cel mai scump bilet de avion rezervat în această perioadă - 655 de euro - este unul pentru Barcelona, rutele spre Spania înregistrând creşteri semnificative de tarife pe durata verii", menţionează sursa citată.

În acest context, rezultatele sondajului arată că biletele de avion pentru minivacanţele din mai şi iunie au fost cumpărate, în medie, cu trei luni înainte de data plecării, semn că românii continuă să profite de ofertele early booking, dar şi că acum au încredere să rezerve în avans călătoriile, revenind astfel la obiceiurile de dinaintea restricţiilor impuse de pandemie.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri