Te gândești deja la următoarea vacanță și cauți o destinație turistică unde să petreci un concediu de vis, alături de familie și prieteni? Iată câteva motive pentru care Spania este o alegere excelentă, în orice anotimp!

Spania te așteaptă cu atracții turistice faimoase

Vei găsi în Spania orașe istorice și arhitectură impresionantă. Poți să vizitezi metropole celebre, precum Barcelona, Madrid, Granada sau Sevilla, unde să admiri opere arhitecturale faimoase: Sagrada Familia, Alhambra, Palatul Regal ș.a. Dacă vrei o vacanță la mare și la soare, te așteaptă plajele și stațiunile de pe litoral: explorarea Costa del Sol, Costa Brava sau Insulele Baleare, care oferă plaje superbe, ape cristaline și numeroase activități nautice pentru toate gusturile. Te vor încânta parcurile naționale și natura diversă: Picos de Europa sau Parcul Național Sierra Nevada, care oferă peisaje spectaculoase, trasee de drumeții și posibilități de observare a faunei sălbatice.

Găsești zboruri avantajoase din România către Spania

Un alt motiv pentru alegerea unei vacanțe în Spania pentru 2023 este posibilitatea de achiziționare a biletelor de zbor în condiții avantajoase de preț. Găsești pentru orice perioadă oferte atractive și ai flexibilitate în alegerea aeroporturilor. De exemplu, poți să pleci către un anumit oraș iberic și să te întorci în țară cu un zbor Spania-România de pe alt aeroport, în funcție de itinerariul tău de vacanță. Verifică promoțiile de pe site-urile de rezervări, ca să beneficiezi de tarife early booking și urmărește biletele last minute, pentru un sejur în Spania la prețuri convenabile.

Bucătăria spaniolă: delicii culinare pe care să le încerci în vacanță

Concediul în Spania reprezintă un prilej excelent pentru întâlnirea cu gastronomia mediteraneană, cu influențe maure. Te vei delecta cu tapas, patatas bravas (cartofi cubulețe prăjiți cu sos picant), crochete (chiftele umplute cu carne, pește sau legume), și gambas al ajillo (creveți gătiți cu usturoi). Vedeta bucătăriei spaniole este paella, care combină orez, legume, fructe de mare, condimente precum șofranul, care îi conferă culoarea galbenă. Încearcă savuroasele jamón ibérico, chorizo (un cârnat picant) și salchichón (un cârnat mai puțin picant, similar cu salamul). Vei degusta dulciuri și deserturi tradiționale: churros (bezele prăjite în ulei, servite cu ciocolată caldă pentru înmuiat), crema catalană (o delicioasă cremă de vanilie caramelizată) și turron (o tabletă de migdale, miere și ouă).

Cunoști cultura și tradițiile spaniole

Ca turist în Spania, te așteaptă festivaluri și evenimente renumite: La Tomatina, Running of the Bulls (San Fermin), Semana Santa sau Feria de Abril. Poți să explorezi tradițiile spaniole specifice diferitelor regiuni: dansul flamenco în Andaluzia, sardana în Catalonia sau jocurile populare precum pelota din Țara Bascilor. Poți să admiri operele unor mari artiști, precum Salvador Dali, Pablo Picasso și Antoni Gaudí. Arta și arhitectura spaniolă reprezintă repere importante ale civilizației europene, iar întâlnirea cu această mare cultură îți va înfrumuseța vacanța iberică.

Trăiești experiențe unice într-o vacanță în Spania

Un concediu în Spania îți oferă experiențe inedite, într-o mare varietate de locuri, obiceiuri și tradiții. Vei admira orașe cu istorie impresionantă și monumente celebre în lumea întreagă. Spania este țara cu cele mai multe festivaluri din Europa, iar participarea la acestea oferă o experiență culturală deosebită. Spania îți dă întâlnire cu veselia, soarele și optimismul iberic, pe ritmuri de flamenco și arome de sangria. Te vei distra alături de localnici și vei dansa până-n zori în cluburile din Madrid, Barcelona sau Ibiza.
Alege Spania pentru următoarea ta vacanță și petrece un sejur de vis, într-una dintre cele mai frumoase țări europene!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri