Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei, în urma controalelor efectuate în perioada vacanţei de 1 Mai, conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

"Acţiunea, desfăşurată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la nivel naţional, s-a concretizat prin verificarea a 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. La acţiunea coordonată de conducerea ANSVSA au participat inspectori din cadrul ANSVSA şi din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene. Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancţionate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanţe pentru suspendarea activităţii şi 6 ordonanţe pentru încetarea activităţii", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, în perioada 28 - 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unităţi de alimentaţie publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unităţi de tip catering, 42 de unităţi de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare şi 101 de alte tipuri de unităţi.

Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

De asemenea, a fost confiscată şi denaturată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, ouă, produse lactate şi produse compuse), produse care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Principalele neconformităţi identificate şi sancţionate au fost: lipsa documentelor de înregistrare; nerespectarea cerinţelor de igienă; produse expirate; etichetarea necorespunzătoare; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilităţii.

Sursa foto: ANSVSA / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri