Sezonul vacanțelor de vară bate la ușă și, în timp ce hotelierii fac ultimele pregătiri, autoritățile au găsit noi metode de a taxa turiștii. Cel puțin aceasta este situația în Portofino, cunoscuta stațiune de lux de pe Riviera italiană penalizându-te dacă stai pe loc prea mult în zonele care atrag cei mai mulți turiști.

An de an, turiștii iau cu asalt Portofino, o stațiune cu doar 400 de locuitori. Doar în timpul vacanței de Paște aproximativ 7.000 de turiști au vizitat una dintre cele mai scumpe destinații din Italia, Portofino fiind chiar mai scumpă ca Amalfi. Tocmai ca urmare a numărului tot mai mare de turiști, s-a decis introducerea unei noi amenzi care-i vizează pe cei care iau cu asalt punctele cele mai cunoscute ale orășelului aflat la o aruncătură de băț de Genova.

Mai precis, primarul din Amalfi, Matteo Viacava, a explicat că-și dorește să îi facă pe turiști să înțeleagă că nu pot să blocheze străzi după bunul plac. Mai mulți locuitori din zonă s-au plâns că ambuteiajele și adunările de turiști blochează zonele cele mai cunoscute, iar asta a dat naștere unor așa-numite zone „anti-selfie”.

Astfel, autoritățile au stabilit că turiștii nu au voie să se oprească prea mult în anumite zone pentru a nu bloca traficul. Este vorba de zona delimitată de Piazza Martiri dell'Olivetta și de cheiurile Calata Marconi la nord, respectiv de băile publice de pe „pontonul” Umberto I, la sud. Sătucul pescăresc va amenda practicile care contravin noii legislații cu amenzi între 68 și 275 de euro.

Acest „perimetru roșu” va rămâne marcat ca atare până pe data de 15 octombrie când se încheie, oficial, sezonul în micul sat pescăresc. Oficialitățile au spus că restricția menită să descogenstioneze centrul din Portofino se aplică între orele 10:30-18:00. Nu este, însă, clar care este limita de timp pe care cineva o poate petrece în zonele centrale, care atrag turiștii ca un magnet.

Cel mai probabil, amenzile vor fi date doar în situațiile în care se vor crea blocaje majore în zonă ca urmare a prezenței turiștilor, deși localnicii au păreri diverse cu privire la eficiența legislației. Unii consideră, citați de Il Post, că noua lege este bună deoarece Portofino trebuie să devină mai „respirabil” în plin sezon, iar alții consideră că locația, deja elitistă, va fi văzută și mai mult ca un bastion al bogaților.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri