Bulgaria a devenit una dintre primele trei destinatii turistice preferate de europeni, impreuna cu Grecia si Tunisia, a anuntat postul bulgaresc de televiziune National TV, informeaza NewsIn

Pentru aceasta vara, agentiile de turism se asteapta la o crestere cu 12% a numarului de turisti straini ce vor prefera Bulgaria ca destinatie de vacanta, iar 60% dintre acestia vor veni din statele membre ale Uniunii Europene.

In ultimii patru ani, popularitatea Bulgariei a crescut datorita hotelurilor luxoase, ofertelor turistice neconventionale si preturilor atractive. Exista insa posibilitatea ca turistii straini sa fie indepartati de lucrarile necontrolate din constructii, care se desfasoara pe toata intinderea coastei bulgaresti a Marii Negre.

Bulgaria trebuie sa depuna eforturi serioase pentru a-si imbunatati capacitatea executiva si legislativa, pentru a stopa constructiile haotice, a declarat presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism din Bulgaria, Donka Sokolova. "Daca vom face o singura miscare gresita, Bulgaria ar putea pierde un numar mare de turisti pentru cel putin zece ani", a avertizat Sokolova.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cum încearcă Cipru să atragă cât mai mulți turiști în perioada următoare
Setari Cookie-uri