Stațiunea Mamaia revine în preferințele turiștilor români pentru vacanța de vară. Nivelul rezervărilor făcute până la finalul lunii aprilie se apropie de cel înregistrat în același interval al anului 2019, anunță Organizația Patronală Mamaia Constanța (OPMCTA) pe baza datelor colectate atât de la turoperatorul Litoralulromanesc.ro, cât și de la hotelierii membri ai OPMCTA.

Astfel, după ce anul trecut Mamaia a pierdut statutul de destinație favorită pe litoralul autohton, pentru acest sezon estival se preconizează o revenire în destinație a turiștilor care au migrat spre alte stațiuni, situație confirmată de cifre. Conform datelor obținute până la finalul lunii aprilie, numărul rezervărilor de sejururi în Mamaia pentru sezonul 2023 a crescut cu 50% față de aceeași perioadă a anului trecut și se apropie de valorile înregistrate în 2019, considerat cel mai bun an din turismul autohton.

Conform datelor furnizate de OPMCTA, pentru sezonul estival 2023, un sejur pentru doi adulți în Mamaia la începutul lunii iunie costă de la 555 lei, pachetul incluzând 5 nopți de cazare în cameră dublă la un hotel de 3 stele, iar un sejur de 5 nopți la 4 stele costă de la 990 lei.

Potrivit rezervărilor făcute până la această dată, cea mai aglomerată perioadă în stațiunea Mamaia va fi de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii iulie, precum și în intervalul 24 iulie - 10 august, gradul de ocupare în unele hoteluri fiind deja de 100%.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța a fost înființată la începutul anilor 2000. OPMCTA are aproximativ 30 de membri, operatori economici din industria ospitalității din stațiunea Mamaia și Municipiul Constanța, respectiv hoteluri, restaurante și baruri, precum și operatori comerciali și presatori de servicii implicați în activitățile turistice și recreative. Organizația Patronală Mamaia-Constanța este membru fondator al Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța, care va gestiona activitatea de promovare și management turistic al stațiunii Mamaia și municipiului Constanța.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri