Linia aeriană maghiară a operat primele sale zboruri comercial folosind o combinație de carburant tradițional și combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF) - deja faimosul carburant care include ulei de la cartofii prăjiți, dar și untură veche și alte resturi din bucătărie.

3 aparate de zbor ale companiei au decolat de la Budapesta în aceeași zi folosind un mix de carburanți incluzând 37% SAF. Comunicatul companiei precizează că unul dintre avioane a avut destinația Paris.

Wizz Air folosește combustibil sustenabil de la Neste pentru a alimenta zborurile sale din Europa. Această companie finlandeză, este în clipa de față cel mai mare producător mondial de SAF și are un parteneriat cu MOL, gigantul maghiar al industriei petroliere.

Neste MY Sustainable Aviation Fuel este produs din materii prime reziduale 100% regenerabile, provenind din surse sustenabile. Printre acestea se menționează uleiul de gătit folosit şi resturile de grăsimi animale. Compania susține că poate folosi uleiul utilizat la prăjirea cartofilor pentru a face aeronavele să zboare – practic, SAF este combinat cu combustibilul obișnuit pentru avioane.

Potrivit producătorului, utilizarea Neste MY Sustainable Aviation Fuel reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 80% comparativ cu utilizarea combustibililor fosili pentru avioane. Producția Neste va ajunge la 1,5 milioane de tone de carburant pe an în 2023

Această cooperare sprijină compania aeriană maghiară în planul său de reducere a amprentei de carbon. Până la sfârșitul lui 2023, peste jumătate din flota Wizz Air va fi compusă din avioane care pot zbura folosind un amestec de de până la 50% de combustibil sustenabil pentru aviaţie (SAF).

Sursa foto: Wizz Air / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri