Peste 600 de plaje, 18 porturi de agrement, dar și 6 bărci turistice din Grecia au obținut și anul acesta distincția ”Blue Flag”. Statul elen a făcut parte dintr-o selecție de 53 de țări.

Halkidiki este regiunea din Grecia care are cele mai multe plaje ”Blue Flag”, mai exact 94 la număr, iar alte 18 sunt în Attica, scrie Keep Talking Greece.

Premiile au fost anunțate de Societatea elenă pentru Protecția Naturii, operatorul care gestionează oferirea categoriei ”Blue Flag” la nivel național.

Practic, plajele din Grecia reprezintă 15% din totalul celor premiate.

Prefectura Halkidiki a apărut prima în Grecia, cu 94 de distincții, în timp ce Attica are 18.

Comitetul Internațional a premiat, în total, 4.212 plaje, 710 porturi de agrement și 120 de bărci turistice din întreaga lume.

În 2022, Grecia s-a clasat din nou pe locul 2 la nivel mondial, cu 581 de plaje premiate, 15 porturi de agrement și 6 bărci turistice.

„Blue Flag” este cel mai recunoscut și răspândit simbol al calității ecologice la nivel internațional. Se acordă plajelor și porturilor de agrement care îndeplinesc condițiile stricte încă din 1987.

O condiție necesară pentru acordarea distincției este calitatea apelor.

Distincția ”Blue Flag” poate fi retrasă dacă verificările de calitate din timpul anului constată încălcări și calitate mai scăzută a serviciilor decât în momentul în care a fost acordat premiul.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri