Hallstatt, orașul austriac în care a fost filmat Frozen și care are o priveliște incredibilă, s-a cam săturat de turiști. Așadar, autoritățile s-au gândit să ridice un gard pentru a împiedica realizarea mult doritului selfie.

Primarul orașului a precizat, pentru presa locală, că locuitorii vor să fie lăsați în pace.

Peste un milion de turiști vin să viziteze orașul anual, mulți dintre aceștia blocând accesul în așteptarea realizării unui selfie cu incredibila priveliște care a inspirat filmul Frozen, scrie Euronews.com. În acest sens, autoritățile au început să ridice un gard în zonă pentru ca turiștii să fie descurajați.

În plus, primarul vrea să pună un banner prin care să atenționeze turiștii că în zonă chiar locuiesc oameni și că trebuie să respecte liniștea acestora.

Înainte de pandemie, milioane de oameni vizitau în fiecare an orașul, iar Hallstatt a devenit destul de popular printre vizitatorii din Asia de Est și de Sud-Est. Mai mult decât atât, a fost prezentat într-o emisiune TV coreeană în 2006, iar o replică a orașului a fost construită în Huizhou, provincia Guangdong, China, în 2011.

Acum cifrele cresc din nou, iar orașul caută să reducă turismul de masă. Hallstatt a introdus deja limite zilnice pentru autobuzele și mașinile care pot intra în oraș.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri