Mii de turiști au luat cu asalt Acropole, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Atena, capitala Greciei, în ciuda faptul că încă nu este vârful sezonului turistic.

Atena atrage anual milioane de turiști, iar primul sit arheologic pe care toată lumea vrea să îl vadă este Acropole. Acesta a intrat în patrimoniul UNESCO încă din 1987.

Totuși, obiectivul turistic a înregistrat un record al vizitelor mult mai devreme decât era așteptat. Numărul mare de turiști a generat aglomerație, cozi interminabile la intrare, dar și un risc enorm pentru situl care încă se află într-o etapă de consolidare, scrie Keep Talking Greece.

În acest context, unul dintre ghizii locali a propus ca grupurile mari de turiști, de pe croaziere sau care vin cu alți touroperatori, să își programeze vizitele după-amiaza, pentru a reduce din aglomerație.

Mai mult decât atât Kriton Piperas, președintele Asociației Ghizilor Certificați, a precizat că este imperios necesar ca un set de măsuri să fie implementat.

”Trebuie să găsim soluții imediat, sunt oameni care au așteptat mai mult de o oră pentru a putea intra”, a spus acesta.

Una din direcții ar fi ca intrarea să fie separată de ieșire, deoarece, în prezent, la Acropole se poate intra și ieși pe același sens, existând doar câteva bări separatoare. În plus, din cauza aglomerației, scările devin un adevărat pericol la coborâre.

De asemenea, sunt vizite programate la anumite ore pentru grupuri de turiști, iar aceștia nu pot intra la timpul stabilit, din nou, din cauza aglomerației. De aici, rezultă nemulțumiri și scandaluri frecvente.

Sursa foto: Wall-Street.ro - Atena, 2022

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri