Wizz Air va opera o nouă rută din Bucureşti către Tirana, din 29 octombrie 2023, biletele fiind disponibile la preţuri ce pornesc de la 99 de lei, potrivit unui comunicat al companiei, scrie Agerpres.

"Începând cu 29 octombrie 2023, pasagerii români care pleacă de pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă' Bucureşti au şansa de a merge în Tirana pentru vacanţe, călătorii de afaceri sau vizitarea prietenilor şi familiei, în zilele de duminică, miercuri, joi şi sâmbătă. Cu localnici primitori, o viaţă de noapte vibrantă şi o mulţime de atracţii, Tirana oferă destule de făcut chiar şi în timpul unui scurt city-break sau a unei vacanţe lungi în care să evadaţi într-o destinaţie nouă. Capitala Albaniei este cunoscută pentru amestecul său uimitor de stiluri arhitecturale, variind de la influenţe otomane la italiene, făcând din oraş un centru de mare interes cultural. Istoria sa bogată, bucătăria şi ospitalitatea locului fac din Tirana o destinaţie ce trebuie neapărat vizitată de călătorii care vor să descopere noi culturi şi experienţe. Tirana este, de asemenea, înconjurată de peisaje naturale impresionante, inclusiv Parcul Naţional Muntele Dajti, ceea ce o face o destinaţie perfectă şi pentru cei în căutare de aventuri", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, unul dintre cele mai emblematice repere ale Tiranei este Moscheea Et'hem Bey, o frumoasă construcţie în stil otoman construită la sfârşitul secolului al XVIII-lea. Interiorul moscheii este împodobit cu picturi uimitoare, creând un amestec unic de motive culturale islamice şi albaneze. O altă bijuterie arhitecturală este Piaţa Skanderbeg, piaţa centrală a Tiranei, înconjurată de clădiri măreţe precum Muzeul Naţional de Istorie şi Teatrul de Operă şi Balet.

De asemenea, Tirana este un punct de plecare excelent pentru a descoperi atracţiile naturale din apropiere. Oraşul Kruja din apropiere merită şi el vizitat, deoarece găzduieşte Castelul Kruja, o cetate istorică. Vizitatorii pot explora numeroasele muzee şi exponate ale castelului, inclusiv Muzeul Etnografic şi Muzeul Skanderbeg.

"Marea Adriatică este uşor accesibilă din Tirana, iar vizitatorii se pot bucura de o scurtă excursie în oraşele de coastă din apropiere, Durres şi Vlore. Durres găzduieşte un amfiteatru roman uimitor, în timp ce Vlore oferă plaje frumoase şi ape cristaline. Per total, Tirana şi zona din jurul său oferă un amestec unic de istorie, cultură şi natură, ceea ce o face o destinaţie demnă de vizitat", afirmă reprezentanţii Wizz Air.

Preţurile unui bilet până la Tirana pornesc de la 99 de lei pentru un singur segment, inclusiv taxa de administrare, fiind inclusă o geantă de mână cu dimensiunile 40x30x20cm, în timp ce trollerul şi fiecare bagaj de cală sunt supuse unor taxe suplimentare.

Wizz Air, compania aeriană ultra-low-cost cu cea mai rapidă creştere din Europa, operează o flotă de 181 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Sursa foto: Facebook/Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri