- Arcul de Triumf va fi deschis în fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 10 iunie - 29 octombrie, anunţă primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

"Arcul de Triumf, unul dintre cele mai emblematice monumente ale României, va fi deschis în fiecare weekend, începând cu 10 iunie 2023 şi până pe 29 octombrie 2023. Vă aşteptăm, începând cu 10 iunie 2023 până pe 29 octombrie 2023, între orele 14:00 şi 21:00, pentru a explora şi a trăi experienţa unică pe care o oferă Arcul de Triumf. Arcul de Triumf este o mărturie a trecutului glorios şi a curajului poporului nostru. Este un loc încărcat de semnificaţie şi emoţie, care oferă o perspectivă inedită asupra oraşului", scrie edilul general, pe Facebook.

Arcul de Triumf, una dintre emblemele Bucureştilor, este un monument închinat victoriei obţinute de armata română în Primul Război Mondial.

Lucrările la Arcul de Triumf au fost executate în etape, şi anume în 1922, respectiv 1935-1936. Iniţial, Arcul de Triumf a fost realizat din lemn acoperit cu stucatură, dar în anii 1935-1936 a fost reconstruit integral, după proiectul arhitectului Petre Antonescu, iar de data aceasta monumentul a fost făcut din beton armat şi granit. La 1 decembrie 1936 a avut loc inaugurarea Arcului de Triumf, în prezenţa regelui Carol al II-lea şi a reginei Maria.

Arcul de Triumf are o înălţime de 27 m. În interiorul celor două picioare există scări pe care se poate ajunge pe terasa prevăzută deasupra monumentului. Sculpturile în piatră care ornamentează Arcul de Triumf - basoreliefuri, medalioane, inscripţii - au fost realizate de un grup de sculptori în frunte cu I. Jalea, C. Medrea, C. Baraschi.

La 28 noiembrie 2016, după lucrări de consolidare, restaurare şi conservare efectuate de Municipalitate prin cofinanţare europeană, Arcul de Triumf a fost redeschis. Arcul de Triumf poate rezista la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter, datorită celor 24 de izolatori antiseismici şi celor opt amortizori care au fost montaţi la nivelul structurii de rezistenţă a imobilului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri