Agentia de turism Eximtur, a inregistrat o crestere de 31,9% a vanzarilor pachetelor turistice in luna mai 2007 fata de mai 2006, ceea ce arata tendinta clara de a include aceasta luna in sezonul estival, a declarat directorul general al companiei, Radu Morariu.
Cea mai mare evolutie a fost inregistrata in cazul serviciilor de turism extern cu 48,7%, in timp ce, pentru turismul intern cererea a crescut cu 37,7 %, iar pentru biletele de avion cu 29,6 %.

Potrivit companiei, peste 6820 de persoane au calatorit in luna mai prin intermediul Eximtur. Tarile alese in aceasta luna pentru petrecerea concediului au fost Tunisia, pentru care au optat 14,3% dintre turisti, Spania cu 11,2%, Franta 9% si Italia cu 8,7%, in timp ce, in Bulgaria si Grecia au calatorit cumulat aproximativ 15 % dintre turisti.

Potrivit directorului general al Eximtur, Radu Morariu, s-a inregistrat si o crestere a solicitarilor pentru vacantele de lux. Conform datelor oferite de companie, in mai 2007 s-au inregistrat de sase ori mai multe cereri de cazare la renumitul hotel Burj al Arab din Dubai, decat in perioada similara din 2006.

Valoarea sejururilor pentru turismul intern achizitionate prin intermediul Eximtur in luna mai 2007 se ridica la 5.646.174 lei, cu 97,6% mai mult decat in luna mai 2006.

"Din punct de vedere al comercializarii biletelor de avion, cresterea inregistrata vine pe fondul dezvoltarii generale a traficului aerian national si international. De la inceputul anului compania noastra a comercializat bilete de avion de peste 7 milioane euro", a spus Morariu.

Cu o cifra de afaceri de 97.571.609 lei (aproximativ 29.000.000 Euro) in anul 2006, compania Eximtur este unul din principalii turoperatori pe piata Romaniei, oferind clientilor ei servicii complete: rezervari bilete avion/ ticketing, calatorii de afaceri, vacante in tara si strainatate, incoming, organizare congrese conferinte, organizare cursuri specifice activitatilor din turism. Eximtur se adreseaza publicului prin cele 9 agentii proprii sau prin cele peste 550 de agentii partenere revanzatoare, din intreaga tara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri