Numarul operatorilor de aviatie low-cost care isi anunta intrarea pe piata locala este in crestere, iar alti jucatori ca Air Berlin si Ryanair sunt in discutii pentru a veni in Romania.
Compania aeriana britanica easyJet, lider european pe segmentul low-cost, va opera pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie, prin lansarea unei curse pe ruta Bucuresti-Milano, serviciul de rezervari fiind operational din 15 iunie, anunta Forbes.

Primul zbor va avea loc in 10 septembrie si va face legatura intre aeroportul Baneasa si Milano Malpensa, pretul unui bilet pornind de la 52,98 de euro pentru o calatorie dus-intors, incluzand toate taxele.

“Romania reprezinta o piata noua si interesanta pentru easyJet”, au declarat oficialii englezi.

Compania aeriana britanica Easyjet a fost infiintata in urma cu 11 ani, avand in acel moment o flota de doua aeronave si o retea de doua rute.

Mai mult, operatorul de curse aeriene low-cost Wizz Air a confirmat, ieri, inaugurarea bazei operationale din Romania. Decizia companiei aeriene Wizz Air de a deschide baza operationala la Bucuresti a fost determinata atat de amploarea operatiunilor demarate incepand cu 15 ianuarie 2007, dar si de planurile ambitioase de viitor.

„Wizz Air a inceput sa opereze zboruri din Targu Mures in iulie 2006 si din Bucuresti in ianuarie 2007, fara a avea o aeronava stationata. Entuziasmul cu care pasagerii din Romania au primit promisiunea noastra, aceea de a zbura sigur, cu o flota tanara, la preturi cu adevarat mici catre destinatii atractive, ne-a incurajat sa deschidem baza operationala in Romania si sa dedicam acestei baze o aeronava. Aceasta decizie tine cont si de planurile noastre de viitor”, declara József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Baza operationala va functiona in cadrul aeroportului Henri Coanda pana la redeschiderea aeroportului International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu si va gazdui o aeronava noua de tip Airbus A320 cu 180 de scaune de piele. In vederea desfasurarii activitatii in Romania, Wizz Air a angajat 40 de persoane - piloti si insotitori de zbor. Partea de intretinere a aeronavei stationate la Bucuresti va fi subcontractata catre o companie specializata, asa cum se intampla in cazul tuturor bazelor Wizz Air, si totul va fi directionat de la sediul principal al companiei, stabilit la Budapesta.

Wizz Air mai detine baze operationale in Katowice, Varsovia, Gdansk, Budapesta si Sofia.

Compania si-a propus sa transporte pana la finalul acestui an un milion de pasageri, cota de piata din acest moment a companiei fiind de 27,3% pe segmentul de zboruri low-cost, in urma liderului Blue Air. Oficialii companiei nu exclud posibilitatea efectuarii de zboruri si de pe alte aeroporturi autohtone in perioada urmatoare, decizia urmand sa fie luata in functie de evolutia pietei autohtone.

In prezent, Wizz Air opereaza curse aeriene din Targu Mures catre Budapesta, Roma Ciampino si Barcelona si din Bucuresti catre Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra Luton si Roma Ciampino. Incepand din luna octombrie, Wizz Air va opera zboruri din Bucuresti catre Liverpool (Marea Britanie), Parma (Italia) si Valencia (Spania).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri