Companiile aeriene din Romania estimeaza cresteri in medie cu 50% in 2007 a numarului de pasageri, in timp ce gradul de ocupare depaseste 80% din capacitate, motiv pentru care multe dintre acestea au in vedere introducerea unor noi destinatii spre si dinspre Romania.
Reprezentatii companiei low cost Germanwings care opereaza trei curse saptamanale cu ruta Koln-Bucuresti au estimat ca in 2007 vor fi transportati peste 26.000 de pasageri. "Avand in vedere ca pentru moment operam doar pe ruta Koln-Bucuresti, cu o frecventa de trei zboruri pe saptamana, estimam un numar de aproximativ 26.000 de pasageri pentru 2007", a declarat, citat de NewsIn, PR Manager Germanwings, Andreas Engel.

Mai mult, gradul de ocupare a locurilor este de 80%, destinatiile preferate de romani fiind Grecia, Spania, Italia si Europa de Est. "Acesta este procentul pe care l-am anticipat inca din momentul lansarii pe piata locala si suntem mandri sa confirmam ca acest numar a fost atins chiar de la primul zbor. ", a mai precizat reprezentantul Germanwings.

Divizia low-cost din cadrul grupului Lufthansa si-a propus sa transporte peste 30.000 de pasageri pe prima sa ruta din Romania, Bucuresti – Koln si retur, urmand ca in acest an sa mai fie lansate si alte rute, Berlin aflandu-se printre posibilitati

Wizz Air este o alta companie aeriana low cost care are in plan introducerea unor noi curse care sa faca legatura intre Romania si Marea Britanie, Italia si Spania, acest lucru in conditiile in care in 2007 numarul pasagerilor care vor zbura cu Wizz Air Romania se va ridica la 500.000, iar in 2008 se va dubla.

"Vorbind de piata din Romania, Wizz Air va avea in 2007 aproximativ 500.000 pasageri si un milion in 2008. Rata medie de ocupare este de 80%, pentru toate destinatiile", au precizat reprezentantii companiei. Rezultatele obtinute din Romania a determinat compania sa introduca, incepand cu luna octombrie, curse catre Liverpool, Parca si Valencia. De asemenea, din 8 iunie compania a decis sa introduca zborurilor zilnice intre Bucuresti si Roma, pana acum existand patru zboruri saptamanale. Tot din 8 iunie, compania a marit frecventa curselor Bucuresti-Londra de la trei zboruri saptamanal la cinci.

Numarul operatorilor de aviatie low-cost care isi anunta intrarea pe piata locala este in crestere, iar alti jucatori ca Air Berlin si Ryanair sunt in discutii pentru a veni in Romania.

Compania aeriana britanica easyJet, lider european pe segmentul low-cost, va opera pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie, prin lansarea unei curse pe ruta Bucuresti-Milano, serviciul de rezervari fiind operational din 15 iunie

In 2006 aproximativ 450.000 de pasageri au zburat cu Blue Air, in 2007 atingandu-se pragul de un milion de pasageri transportati. "Pe primele patru luni ale acestui an am avut un grad de ocupare mediu de 85%. Toate cursele noastre au fost solicitate in aceeasi masura. in 2007 intentionam sa introducem zboruri catre Stuttgart, Londra, Zurich, Grecia si Cipru, destinatii care sunt inca in faza de proiect", a precizat directorul marketing al companiei aeriene, Florentina Ivan.

Compania italiana My Air a introdus la inceputul lunii iunie destinatii noi din Bucuresti spre Paris, Barcelona si Bologna, pe fondul unor estimari potrivit carora numarul pasagerilor va creste in 2007 cu 40%. "Anul trecut am avut 240.000 de pasageri, iar in acest an am adaugat multe destinatii noi, si estimam pentru anul 2007 o crestere de cel putin 40 %. Gradul de ocupare a curselor noastre este de peste 75 %. Pe toate destinatiile operate de Myair, respectiv Barcelona, Paris, Bologna, Milano, Malpensa, Milano Bergamo,Venetia, Bari, Catania, Napoli si Roma avem un coeficient aproximativ egal", a declarat pentru NewsIn, reprezentantul companiei, Antonio Iervolino.

Reprezentantii companiei britanice British Airways au declarat ca in ultimele 12 luni numarul de pasageri care calatoresc spre sau via Londra a crescut cu peste 66% fata de aceeasi perioada a anului precedent. "British Airways are in prezent doua zboruri zilnice din Bucuresti catre Londra si retur, respectiv 14 zboruri saptamanale. British Airways lanseaza frecvent oferte de calatorie pentru zborurile internationale din Bucuresti si compania va continua sa aiba asemenea oferte si in anul 2008. Totusi este prea devreme sa spunem ce oferte vor fi disponibile anul viitor", au explicat reprezentantii British.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri