Statiunile de pe litoralul romanesc ar putea sa se dezvolte doar daca vor fi administrate de o societate din care sa faca parte hotelieri si reprezentanti ai administratei publice locale si centrale, a declarat intr-o emisiune televizata, secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu.
"Aceste societati de administrare a statiunilor se intalnesc si in alte tari. Ele reprezinta sansa ca statiunile noastre sa poata fi modernizate. In acest moment exista prea multe autoritati care administreaza statiunile, iar din acest motiv, cand este o problema de rezolvat, fiecare arunca responsabilitatea in curtea celuilalt", a spus Morariu.

Potrivit secretarului de stat, societatile de administrare a statiunilor ar trebui sa aiba competente in asigurarea conditiilor de satisfactie a clientilor. "Aici intra si problema cainilor vagabonzi, care au devenit o adevarata amenintare pentru turisti. Cineva trebuie sa se ocupe de aceasta chestiune, pentru ca nu trebuie sa asteptam o nenorocire pentru a lua masuri", a adaugat Morariu.

Secretarul de stat pentru turism a mai precizat ca lucrarile de constructie din statiuni, dupa inceperea sezonului reprezinta un alt motiv de disconfort pentru turisti, anunta NewsIn. "Din pacate, inspectia de stat in constructii nu aplica legea cu cei care o incalca si construiesc dupa data de 15 mai, cum este reglementat. Prin infiintarea acestor societati de administrare, ele ar trebui sa aiba puterea de a actiona si in aceasta privinta", a mai spus Morariu.

Morariu a adaugat ca "ordinea si curatenia in statiuni se face cu fermitate", iar cei care arunga gunoaie pe jos trebuie amendati. In acest sens, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism (ANAT), Dragos Anastasiu a spus ca oamenii care vin pe litoral ar trebui sa dea dovada de mai mult bun simt, dar si autoritatile sa asigure conditiile ca oamenii sa pastreze curatenia. "Am observat ca sunt pe plaja politisti imbracati in civil. Cand i-am aratat unuia ca cineva arunca hartii pe jos si l-am intrebat de ce nu ia masuri, mi-a replicat ca nu este de competenta lui sa dea amenzi. Am discutat insa si cu unii proprietari de plaje, care se plangeau ca turistii arunca mucurile de tigari pe jos, insa ei nu au pus la dispozitie nicio scrumiera", a spus Anastasiu.

De asemenea, Lucia Morariu a mai precizat ca va purta o discutie cu ministrul transporturilor Ludovic Orban pentru a gasi o modalitate de a devia traficul greu de pe autostrada Bucuresti - Constanta, avand in vedere fluxul mare de masini spre litoral din aceasta perioada. "Sunt foarte multe tir-uri care sufoca traficul. Cred ca putem gasi o solutie de a devia tarficul greu pe DN1, spre exemplu", a incheiat Morariu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri