Operatorul britanic de zboruri low-cost EasyJet a declarat ca va semna un contract cu producatorul Airbus pentru cumpararea a 35 de avioane Airbus A319, care vor fi livrate incepand cu 2011.

Tranzactia poate ajunge la un pret de aproximativ 2,4 miliarde de dolari (1,78 miliarde de euro), conform surselor din industria aviatica, insa EasyJet asigura ca pactul incheiat e pretabil unei reduceri substantiale de pret. “Acest contract vine in sprijinul unei cresteri continue in industria aviatiei, propulsand EasyJet in topul celor mai mari companii aeriene”, a precizat directorul executiv al EasyJet, Andy Harrison.

A319 este cel mai eficient model de pe piata, fiind cu 15% mai eficient decat substituentul sau, Boeing 737-300, in costuri unitare pe loc vandut, si-au justificat alegerea oficialii EasyJet.

Compania aeriana detine in prezent o comanda de 315 de avioane Airbus, din care 105 au fost deja livrate. Ultimele comenzi se vor ridica la un total de peste 7 miliarde de dolari (5,21 miliarde de euro).

La ultima sedinta bursiera de saptamana trecuta compania EasyJet a fost cotata la aproximativ 4,4 miliarde de dolari (3,27 miliarde de euro).

Liderul european pe segmentul low-cost va opera si pe piata romaneasca incepand cu luna septembrie, prin lansarea unei curse pe ruta Bucuresti-Milano, serviciul de rezervari fiind operational din 15 iunie.

Primul zbor va avea loc in 10 septembrie si va face legatura intre aeroportul Baneasa si Milano Malpensa, pretul unui bilet pornind de la 52,98 de euro pentru o calatorie dus-intors, incluzand toate taxele.

“Romania reprezinta o piata noua si interesanta pentru easyJet”, au declarat oficialii englezi.

Compania aeriana britanica Easyjet a fost infiintata in urma cu 11 ani, avand in acel moment o flota de doua aeronave si o retea de doua rute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Incep testele pe avioane electrice. easyJet le vrea in flota