Noua companie, cu sediul in San Francisco, va incepe sa isi ofere serviciile prin doua zboruri zilnice de la San Francisco spre New York si cinci zboruri zilnice, cu plecare tot din San Francisco si cu aterizare in Los Angeles. Preturile vor fi extrem de competitive, potrivit oficialilor companiei.

Proiect al mogulului britanic Richard Branson, Virgin America a primit aprobarile de operare de la Departamentul pentru Transport saptamana trecuta si intentioneaza sa se lanseze cat mai repede. Linia aeriana va acoperi cinci orase americane, urmand sa includa si orasele Washington si Las Vegas in sistemul de rute, pana la sfarsitul lui octombrie.

Oficialii companiei au declarat ca Virgin America tinteste sa isi includa in portofoliu zece orase americane in primul an de la lansare si peste 30 in primii cinci ani. Compania va introduce ruta Los Angeles – New York in luna august.

Citeste si:

Directorul executiv al Virgin America, Fred Ried, a declarat ca linia sa aeriana sperase sa se poata lansa in urma cu cateva luni, insa conditiile impuse de Departamentul pentru Transport, privind limitarea actionariatului strain al companiei, a incetinit procesul. Cetateanul britanic Richard Branson, care detine Virgin Atlantic, este proprietarul unui pachet de 25% din actiunile Virgin America.

Analistii industriei sunt de parere ca, in comparatie cu preturile oferite de competitori, Virgin America detine o serie de oferte atractive.

Linia aeriana va fi privita de catre competitie cu mai mult respect decat ceilalti incepatori, datorita capitalului de nume. Virgin America tinteste, pentru urmatorii ani, intrarea in topul celor mai populare companii aeriene din SUA.