Un singur antreprenor va livra in Capitala, in urmatorii doi ani, cel putin 400 de apartamente noi. Proiectul, care a fost lansat ieri, necesita o investitie estimata la aproximativ 50 milioane euro, bani care vor fi asigurati din resurse proprii dezvoltatorului, dar si din credite atrase de la banci. Lucrarile de constructie ale Central Residential Park au inceput deja, termenul de predare a cartierului fiind septembrie 2007, daca vor fi obtinute la timp toate finantarile.

In Romania, desi salariul mediu net cu greu reuseste sa se apropie de 250 euro, pretul pe metru patrat nou construit ajunge sa fie de patru ori mai mare. Este cazul noului complex rezidential, Central Park, care se ridica in apropierea centrului Capitalei, in zona Stefan cel Mare- Barbu Vacarescu. Complexul va cuprinde peste 400 de apartamente, dispuse in trei imobile amplasate intr-un parc privat. Acesta va avea o suprafata de 14.000 mp. In exclusivitate, pe linga apartamentul achizitionat, locatarii vor beneficia si de o gradina amenajata de arhitecti peisagisti italieni. In parc vor exista fintini arteziene, cascade, o gradina japoneza, loc de joaca pentru copii si o pista de jogging, a explicat Irina Albu, reprezentantul Colliers International, promotorul proiectului.

200 de persoane inscrise pe lista de asteptare

Apartamentele cu gradina, situate in trei imobile tip P + 10 sau P + 11, vor avea suprafete cuprinse intre 100 si 300 mp si pina la cinci camere. Este vorba de locuinte de lux, care se adreseaza unei populatii cu venituri peste medie. Costul de plecare va fi de 900 - 1.000 euro/mp. Astfel, in functie de suprafata, pretul unui apartament porneste de la 100.000 euro, fara TVA, a spus Bogdan Georgescu, directorul Colliers. In opinia sa, pretul piperat se datoreaza costului ridicat al terenului, intrucit complexul este situat intr-o zona centrala. Reprezentantii Niro 95, dezvoltatorul proiectului, spun ca aproape jumatate din apartamente sint deja rezervate. Desi astazi (n.r. ieri) a avut loc lansarea oficiala a proiectului, exista cel putin 200 de persoane care au rezervat apartamente aici si s-au inscris pe o lista de astepare, a declarat Anca Raducan, reprezentantul Central Residential Park.

Central Residential Park

suprafata totala: 28.000 mp
11 scari asamblate in 3 cladiri (cu 10 si 11 etaje)
431 apartamente
738 locuri de parcare (doua nivele subterane si unul suprateran)
gradina si parc de 14.000 mp
accesul din parcajele subterane se poate face cu liftul
serviciu de paza
sistem de supraveghere video permanenta
spalatorie auto si curatatorie ecologica
gradinita privata si locuri de joaca pentru copii
club englezesc, sala de fitness, sauna si jacuzzi
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri