Bulgaria a inregistrat in primul semestru din anul 2007 un numar de 2,66 milioane de turisti straini, cu circa 13% mai putin decat numarul vizitatorilor straini care au sosit in Romania in primele sase luni.
Numarul turistilor straini care au vizitat Bulgaria in primele sase luni ale anului a crescut cu 98,45% fata de perioada similara a anului precedent. In schimb, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in primul semestru din 2007 de peste trei milioane, in crestere cu 18,2% fata de perioada similara din 2006.

In prima jumatate a anului, numarul calatoriilor intreprinse de bulgari in strainatate a ajuns la peste doua milioane, avand astfel o rata de crestere de 109%, aproape dublu fata de anul anterior. Aproximativ 1,16 milioane de excursii au fost realizate in interes de afaceri, in timp ce 550.000 de calatorii au fost de vacanta, potrivit Institutului National de Statistica din Bulgaria, transmite sofiaecho.com.

Destinatiile preferate de bulgari au fost Turcia cu aproximativ 560.000 de calatori, Grecia cu 393.000 de calatori, Serbia cu 233.000 de calatori, Macedonia cu 155.000 de calatori si Germania cu 134.000 de calatori. Marea Britanie a inregistrat in primul semestru cea mai mare crestere a numarului de turisti bulgari de 169,48%, reprezentand 57.000 vizitatori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri