Cu peste 60.000 de vizitatori, Construct Expo a batut toate recordurile de audienta, depasind ca importanta TIB
Dupa cinci zile ca de cosmar, soferii bucuresteni pot rasufla usurati: Construct Expo si-a inchis portile. Organizatorii tirgului inca nu si-au incheiat socotelile, dar spun, fara a avea nevoie de statistici exacte, ca editia de anul acesta le-a depasit toate asteptarile. Chiar si in privinta incasarilor. Calculele noastre arata ca Romexpo a cistigat in jur de cinci milioane de euro numai din chirii.

In perioada 11-15 mai, strazile Bucurestiului au fost sufocate de puhoiul de masini venite din toata tara. Numai pentru tirg cred ca au venit in Capitala cel putin 1.000 de masini. Plus ca au fost si multi vizitatori din provincie care au venit cu autoturisme, ne-a spus Catalin Trifu, directorul de organizare al tirgurilor si expozitiilor de la Romexpo.
Spre deosebire de soferi, hotelierii au asteptat tirgul cu sufletul la gura, iar miile de expozanti si vizitatori nu i-au dezamagit, umplind pina la refuz spatiile de cazare.

60.000 de vizitatori

Statisticile provizorii ale oficialilor Romexpo arata ca aceasta editie a tirgului de constructii s-a bucurat de cel putin 60.000 de vizitatori. S-a inregistrat chiar si un record. Simbata am avut 20.000 de vizitatori. Este cel mai mare numar inregistrat intr-o singura zi la Romexpo, a afirmat Trifu. Potrivit acestuia, fata de editia anterioara a tirgului de constructii, numarul expozantilor si al suprafetei de expunere a crescut cu pina la 25%. Iar in ce priveste numarul vizitatorilor, acesta s-a majorat cu mai mult de 40%.

BAUMA mioritic

In Capitala, pina in urma cu citiva ani, Tirgul International Bucuresti (TIB) domina categoric in topul manifestarilor de larg interes desfasurate la Romexpo.
Insa editia din acest an a Construct Expo a depasit cu mult TIB-ul. Practic, dupa cum sustine Catalin Trifu, Construct Expo a devenit cel mai mare tirg organizat vreodata in Romania.

Anul acesta, la expozitie au participat nu mai putin de 1.250 de firme, dintre care 300 au fost straine.
Iar daca vom lua in calcul si numarul vizitatorilor, nu vom fi mult mai departe de ceea ce reprezinta BAUMA pe plan mondial: cel mai mare tirg al furnizorilor de echipamente de constructii, care se desfasoara o data la patru ani.

Barometrul economiei romanesti

Si totusi, cum se explica interesul subit al romanilor fata de acest tirg? Potrivit oficialului Romexpo, tirgurile sint un barometru al economiei romanesti. Prin urmare, Construct Expo nu a facut altceva decit sa reflecte boom-ul inregistrat de industria constructiilor. Este tot mai evidenta aceasta tendinta. In Romania se construieste foarte mult. Drept dovada ca expozantii au venit cu cele mai noi materiale si tehnologii de constructii, a mai spus Trifu.

Cinci milioane de euro din chirii

Deoarece inca nu au facut bilantul acestor zile de tirg, organizatorii nu ne-au putut spune cam citi bani a adus aceasta editie la bugetul Romexpo. Dar daca tinem cont de chiriile percepute, sumele sint destul de frumoase. Pentru spatiile interioare, tariful de inchiriere a fost de 100 euro/mp, iar pentru cele exterioare s-a situat la 40 euro/mp, ne-a declarat Trifu. Cum la aceasta editie suprafata ocupata a fost de circa 62.000 mp, din care 44.500 mp in interior si 17.500 mp in exterior, reiese ca Romexpo a obtinut din chirii in jur de cinci milioane euro.

Oficialul Romexpo a precizat insa ca nu se pot face calcule exacte deoarece la tarifele de inchiriere se aplica si reduceri de pina la 30%, in functie de anumite criterii: suprafata inchiriata, statutul firmei (producator sau nu), expozant cu traditie la Construct. Trifu a adaugat ca nici cheltuielile societatii nu sint de neglijat, amintind de costurile aferente promovarii, intretinerii si actualizarii paginii de Internet (www.constructexpo.ro) ori consumului de energie electrica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri