Celebra taxa de bariera din statiunea Mamaia va fi desfiintata in 2005 sau cel tarziu in 2006, daca guvernul va aproba documentatia elaborata la nivel local in acest sens. Potrivit prefectului de Constanta, Dan Culetu, proiectul inaintat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, va face obiectul unei Hotarari de Guvern, urmand ca, dupa aprobare, taxa de bariera sa fie desfiintata in termen de 30 de zile. Daca ministrul Vasile Blaga va avea o alta pozitie, termenul legal acceptat de lege ramane sfarsitul anului 2006, a precizat prefectul, facand referire la primirea Romaniei in Uniunea Europeana, cand, potrivit normelor europene, trebuie respectat dreptul la libera circulatie.

Controversata taxa a fost introdusa de primarul Mazare. Dar problema celor 3 bariere de acces in statiunea Mamaia nu este singura. Cel mai mare necaz de care se lovesc turistii este starea in care se gasesc plajele, mai ales ca sezonul turistic va incepe curand, apreciaza Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). "Din punct de vedere turistic, nu barierele de acces sunt problema. Ceea ce ingreuneaza activitatea turistica este regimul de administrare a plajelor", spune Morariu. Ministerul Mediului a reziliat contractele de concesiune semnate cu agentii economici pentru administrarea plajelor in 2004, iar acum nu va mai avea cine sa le curete, sa inchirieze sezlonguri turistilor si sa asigure starea de curatenie a apei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri