Investitia initiala pentru amenajarea unui etaj al colegiului necesara functionariii unui astfel de scoli se ridica la peste 300.000 de euro, AHA dorind sa construiasca in urmatorii ani, in Poiana Brasov, si un Campus Universitar, transmite NewsIn.

Primarul Brasovului, Geroge Scripcaru, a declarat, marti, ca implementarea conceptelor americane de management in turism face parte integranta din strategia de dezvoltare a orasului, iar parteneriatul cu AHA poate duce la crearea viitorilor lideri in industria hoteliera.

„Studentii romani pe care i-am recrutat in ultimii ani pentru stagiile de practica in SUA, si-au exprimat ingrijorarea fata de nielul scazut al serviciilor din Romania, precum si asupra lipsei unor institutii care sa confere o pregatire adecvata si competitiva. Am ales Brasovul pentru ca este un centru turistic foarte important si care s-a dezvoltat foarte repid in ultimii ani, insa sufera de o lipsa de personal calificat si care sa aiba o conduita si o atitudine adecvata in prestarile de servici adiascente”, a precizat Cindi Reiman, presedintele AHA.

AHA este un important furnizor de stagii de practica in domeniul hotelier, cu o eperinta de 20 de ani in statele unite. Academia este considerata una deintre cele mai importante organizatii care frnizeaza programe de pregatire profesionala in industria hoteliera avand parteneri pentru stagiile de pregatire cele mai importante lanturi hoteliere din lume cum ar fi Ritz Carlton, Marriott, Hilton, Intercontinental si Hzat.

Citeste si:

„Viitorii absolventi ai acestui concept de pregatire, care reprezinta un curs de doi ani, vor efectua un stagiu de 12 luni de practica, bineinteles platit, in lanturile hoteliere din Statele Unite, iar din sumele acumlate isi vor putea compensa cursul de pregatire”, a explicat Adrian Barsan, responsabilul de proiect. Potrivit acestuia, scoala americana doreste in timp sa se extinda si in alte tari din Europa si vrea sa devina o concurenta serioasa scolilor similare elvetiene, a caror cursuri, spune Barsan, sunt foarte scumpe.

Programul americanilor de pregatire se axeaza pe doua directii. Una pentru pregatirea menegeriala a administratorilor de hoteluri, iar cea de-a doua se refera la pregatirea profesionala a angajatiilor acestora (ospatari, cameriste, bucatari, barmani etc.). Pentru acest lucru, AHA doreste sa colaboreze si cu hotelurile autohtone in vederea pregatri personalului acestora.

Potrivit reprezentantilor AHA, cursantii pot plati studiile si in rate si prin accesarea unor credite de la diferite banci comerciale, pertenere cu Academia cu scopul de a asista cursantii in cautare de suport finaciar.