Numarul turistilor care viziteaza Parisul a crescut masiv in prima jumatate a anului 2007, in pofida aprecierii euro, a anuntat luni oficiul parizian pentru turism, dar a adaugat ca turbulenta continua din piata financiara creeara un risc potential, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
In peioada ianuarie-iunie, la Paris au fost inregistrate 16,9 milioane de nopti de cazare la hotel, cu 4,8% mai mult fata de aceeasi perioada din 2006, au anuntat reprezentantii oficiului, si au adaugat ca se asteapta la o crestere de pana la 35,1 milioane de nopti de cazare la hotel pana la sfarsitul anului.

"Asistam la un impuls incurajator", a spus directorul general al Oficiului pentru Turism si Conferinte de la Paris, Paul Roll, citat de Reuters.

Roll a spus ca desi aprecierea euro fata de dolar si de yen a scumpit turismul la Paris pentru americani si japonezi, numarul vizitelor din America a crescut cu 6,6% in prima jumatate a anului, comparativ cu perioada echivalenta din 2006.

Numarul turistilor japonezilor care viziteaza Parisul a crescut cu 8% in prima jumatate a lui 2007, fata de aceeasi perioada de anul trecut.

Totusi, reprezentantii oficiului au spus ca recentele turbulente din pietele financiare ar putea influenta negativ intentiile oamenilor de a calatori.

"Cresterea ar putea fi afectata de o inrautatire a crizei financiare sau de o incetinire accentuata a cresterii economice internationale", se spune in comunicatul Oficiului parizian pentru Turism si Conferinte, citat de Reuters.

Franta este principala destinatie turistica a lumii, care atrage anual un numar de 79 milioane vizitatori, iar turismul are o contributie de aproape 7% la produsul intern brut (PIB) al Frantei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri