Turismul romanesc va putea accesa cele 715 mil. euro venite prin POR

Turismul romanesc va putea sa foloseasca, incepand de luna viitoare, fondurile europene, dupa ce Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a aprobat criteriile de eligibilitate pentru axa 5 din Programul Operational Regional (POR), referitoare la turism.

In total, departamentul de turism din cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale va avea la dispozitie 715 milioane de euro in perioada 2007-2013.

Secretarul de stat pentru tursim, Lucia Morariu a declarat, potrivit NewsIn, ca cea mai mare parte a acestor fonduri, 330 milioane euro vor merge pentru cresterea calitatii serviciilor. "Beneficiarii acestor sume vor fi Intreprinderile Mici si Mijlocii, care activeaza in turism, dar si autoritatile", a spus Morariu. Oficialul ministerial a adaugat ca "la noi, calitatea serviciilor lasa inca de dorit si asta nu se poate schimba peste noapte".

Pe langa educatie, pe cei care lucreaza in hoteluri si restaurante trebuie sa-i motivezi pentru a zambi si sa fie amabili. Salariile sunt, insa, mici si atata timp cat ele nu vor fi comparabile cu cele din alte tari, serviciile nu vor creste. Atat omenii cu pregatire cat si cei fara, prefera sa mearga in alte parti sa lucreze, pe bani mai multi", a spus Morariu.

O alta parte din suma, 230 milioane euro, va merge pentru promovarea patrimoniului cultural. De asemenea, 75 milioane euro vor fi folosite pentru crearea si promovarea brandului "Romania turistica", 15 milioane euro pentru promovarea turismului local, iar alte 60 de milioane euro pentru infiintarea de centre pentru informare turistica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri