Hotararea prin care hotelierii se vor autoclasifica va fi gata in primavara

Secretarul de stat pentru turism Lucia Morariu a declarat, potrivit NewsIn, ca hotararea de Guvern prin care hotelierii se vor autoclasifica va fi gata pana in primavara anului viitor, iar ea va putea fi aplicata din sezonul estival 2008.

Hotelierii romani se vor autoclasifica prin intermediul unui soft la care lucreaza in prezent departamentul pentru turism din cadrul ministerului, urmand ca acestia sa raspunda penal in cazul in care vor declara mai multe stele decat merita, a spus Lucia Morariu.

Aceasta metoda este folosita in mai multe tari din Uniunea Europeana, iar Morariu este convinsa ca hotelierii nu vor incerca sa minta in declaratie. "Nu cred ca vor avea curajul sa declare mai multe stele decat ofera, pentru ca vom merge in control, iar cine minte, va merge la inchisoare. In opinia mea, vor oferi chiar conditii mai bune si vor prefera o clasificare mai mica", a adaugat secretarul de stat pentru turism.

Lucia Morariu a precizat ca hotelurile de una si doua stele de pe litoralul romanesc risca sa nu mai primeasca aviz de functionare pentru sezonul viitor in cazul in care nu vor aduce imbunatatirii conditiilor de cazare.

Secretarul de stat a spus ca incepand din luna octombrie vor avea loc inspectii sla aceste unitati, iar cele care nu corespund vor putea ramane fara clasificare pentru anul viitor.

"La hoteluri de trei si patru stele, putem concura cu hotelierii straini. Din pacate, problemele sunt la unitatile de una si doua stele. Anul acesta nu am putut sa intervenim in plin sezon, dar din toamna vom face o evaluare, iar hotelurile care nu corespund vor ramane fara autorizatie", a adaugat secretarul de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri