Tarom va introduce curse spre litoral din 2008

Compania Tarom va efectua, incepand de anul viitor, in sezonul estival, curse regulate spre Constanta, de pe aeroporturile din Cluj si Timisoara, a declarat, potrivit NewsIn, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Bucuresti, Alin Burcea.

" Am purtat discutii cu Tarom in urma cu doua luni si este interesata de introducerea acestor curse", a spus Burcea, care a fost completat de secretarul de stat pentru Turism, Lucia Morariu, care considera ca problema traficului spre Constanta in perioada sezonului estival ar putea fi rezolvata si prin introducerea de curse aeriene low-cost.

Potrivit autoritatilor, in acest an, la fiecare sfarsit de saptamana soselele spre Litoral au fost asaltate de 70.000 de autoturisme, iar in timpul saptamanii fluxul a fost de 32.000 de masini pe zi, in conditiile in care drumurile suporta un trafic de doar 14.000 de autoturisme.

Datorita numarului mare de autovehicule din statiuni, in special in Mamaia, de multe ori circulatia a fost blocata lucru ce nu a permis interventia masinilor Politiei, Pompierilor sau Salvarii, au declarat reprezentantii Politiei Constanta.

"Tot din aceste motive nici parcarile nu au fost sufuciente, soferii fiind nevoiti sa parcheze pe spatiile verzi, astfel ca are de suferit si aspectul statiunilor", a spus si Presedintele ANAT, Dragos Anastasiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri