Tour operator-ul Neckermann, parte a grupului Thomas Cook a decis sa scoata statiunea bulgara Albena din catalogul sau de vacanta, spatiul liber putand fi alocat destinatiilor turistice din Romania, Franta ši Scandinavia
Albena nu va mai figura in catalogul de vacanta Neckermann de anul viitor, dupa ce tour operator-ul german a decis sa nu mai reinnoiasca relatiile de afaceri cu statiunea bulgara de la Marea Neagra. Decizia a fost confirmata atat de reprezentantul companiei Thomas Cook, Hristo Kolev, dar ši de directorul executiv Albena, Krasimir Stanev, se arata in cotidianul Dnevnik, citat de NewsIn.

Neckermann este al treilea mare tour operator care scoate din catalogul sau o destinatie de vacanta din regiunea Varna. Potrivit unor surse din industria de profil, marii tour-operatori exclud din portofoliul lor destinatiile de la Marea Neagra, datorita interesului tot mai scazut fata de aceste zone unde pachetele de vacanta sunt mai scumpe decat cele din sudul litoralului bulgar.

"Sunt mai multe motive pentru care am exclus Albena din catalogul Neckermann, dar problema preturilor a fost principala", a adaugat Kolev. In 2007, Neckermann a facut rezervari in Albena pentru 3.000-4.000 de clienti.

De asemenea, in urma cu o luna, Thomson, o divizie a TUI Germania ši First Choice au declarat vara aceasta a fost ultima in care au mai vandut pachete de vacanta catre statiunile bulgare de la Marea Neagra accesibile prin aeroportul din Varna. Luarea acestei decizii are in vedere reducerea nunmarului de turišti britanci care vin in statiunile bulgare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turismul romanesc a generat cresteri substantiale in economie