Un numar de 1.399.400 de romani au plecat in august in strainatate, conform datelor inregistrate la frontiera, in crestere cu 22,6% fata de august 2006, cel mai utilizat mijloc de transport fiind cel rutier, 81,2% din numarul total de plecari.
In luna august 2007, comparativ cu luna corespunzatoare din anul 2006, atat sosirile cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 8,0 %, respectiv 1,1 %, informeaza INS.

Sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au avut, in primele opt luni, o crestere cu 12,7 %, respectiv 8,8 %, fata de primele opt luni ale anului 2006.

Sosirile din structurile de primire turistica, in luna august, au insumat 919,9 mii, in crestere cu 8,0 % fata de cele din august 2006.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in august, 78,8 % din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,2 % din numarul total de sosiri, ponderi aproximativ egale cu cele din august 2006.

Sosirile in hoteluri detin in luna august 2007 o pondere de 71,7 % din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare si au crescut cu 7,1 % fata de luna august 2006. Cresteri s-au inregistrat in toate structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, cu exceptia hotelurilor pentru tineret si a bungalourilor.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in luna august 2007 au insumat 3389,9 mii, in crestere cu 1,1 % fata de cele din august 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat in luna august 2007, 86,0% din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 14,0%, ponderi aproximativ egale cu cele din august 2006.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna august 2007 de 1016,8 mii, in crestere cu 40,2 % fata de luna august 2006. Cei mai ulti vizitatori straini provin din tari situate in Europa (94,9 %). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 65,1 % din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna august 2007 de 1399,4 mii, in crestere cu 22,6 %, comparativ cu luna august 2006. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate (81,2 % din numarul total de plecari).

Sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in primele opt luni ale anului au insumat 4794,6 mii, in crestere cu 12,7 % fata de cele din aceeasi perioada a anului trecut.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 77,7 % din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 22,3 % din numarul total de sosiri, similar cu datele din 2006. Cresteri s-au inregistrat la toate tipurilor de structuri de primire turistica, cu exceptia hanurilor si a taberelor de elevi si prescolari.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada ianuarie-august au insumat 14587,7 mii, in crestere cu 8,8 % fata de cele din ianuarie.august 2006.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 82,7 % din numarul total de innoptari, in timp ce turistii straini au reprezentat 17,3 % din numarul total de innoptari.

Cresteri insemnate ale innoptarilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare s-au inregistrat in urmatoarele tipuri: casute turistice, hosteluri, hoteluri pentru tineret, pensiuni turistice urbane, pensiuni turistice rurale. Scaderi fata de cifrele din primele opt luni ale anului trecut s-au inregistrat la tabere de elevi si prescolari si la bungalouri.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in ianuarie-august 2007 de 4984,6 mii, in crestere cu 25,8 % fata de perioada similara din anul precedent.

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada ianuarie-august de 7288,0 mii, in crestere cu 24,2 %, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate (80,4 % din numarul total de plecari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri