Prin achizitia a 50 de aeronave noi Airbus 320, compania aeriana Wizz Air devine cel mai important transportor low cost din Europa Centrala si de Est.
Wizz Air detine in prezent cea mai tanara flota de aeronave în Europa Centralã si de Est. Achizitia a 50 de aeronave A320 dar si semnarea unui contract de tip optiune pentru alte 25, a ridicat numarul total al comenzilor de aeronave la 107, valoarea investitiei ridicandu-se la suma de 3,5 miliarde de dolari. Cele doua contracte semnate de Wizz Air reprezinta pentru Airbus cea mai mare comanda inregistrata pana in prezent in Europa Centrala si de Est.

„Noua comandã de aeronave va plasa Wizz Air în liga celor mai mari operatori de zbor din regiune”, sustine József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Pe piata locala, Wizz Air opereaza o singura aeronava, iar din februarie 2008 o a doua va fi introdusa. Extinderea flotei a condus de asemenea si la cresterea numarului de angajati in Romania. Daca in prezent Wizz Air avea un numar de 38 de angajati, pana la sfarsitul anului numarul acestora va ajunge la 50. „Pentru fiecare 1 milion de calatori Wizz Air a creat aproximativ 200 de locuri de munca”, a declarat Luke Farajallah, Chief Operating Officer.

Compania Wizz Air detine in prezent o cota de piata de 22%, situandu-se pe locul al doilea in clasamentul companiilor low cost care opereaza in Romania.

La sfarsitul lunii trecute, compania Wizz Air a anulat cursa Bucuresti-Budapesta, care avea o frecventa de aproximativ 3 zboruri pe saptamana. „Cursa a fost anulata din motive comerciale dar si datorita faptului ca am identificat oportunitati mai bune de utilizare a flotei”, a afirmat Luke Farajallah.

In Romania Wizz Air opereaza pe 8 rute, atat de pe aeroportul Baneasa din Bucuresti cat si de pe cel din Targu Mures. Din luna ianuarie 2007 si pana in prezent compania ungara a transportat peste 250.000 de pasageri. Pana la sfarsitul anului, reprezentantii companiei estimeaza ca acest numar se va dubla si va ajunge la 500.000.

Wizz Air a estimat pentru 2007 o cifra de afaceri de trei sute de milioane de euro. Reprezentantii companiei considera ca pana in anul 2014, flota va detine un numar de 82 de aeronave Airbus 320, dintre care zece aeronave vor fi destinate pietei din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri