Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat la Cluj-Napoca ca a decis mutarea tuturor zborurilor pe care le efectueaza pe zona Transilvania, de la Aeroportul International Targu-Mures pe Aeroportul International Cluj-Napoca

Mutarea va deveni efectiva din data de 13 noiembrie, potrivit directorul general al Wizz Air, Varadi Jozsef. Acesta a declarat joi in cadrul unei conferinte de presa ca aeroportul targumuresean nu este capabil sa ofere firmei conditii de desfasurare a activitatii, incepand de la asigurarea operatiunilor in conditii reduse de vizibiilitate.

„Am optat pentru Aeroportul Cluj-Napoca pentru ca detine capabilitati operationale mai avansate si are in vedere planuri de dezvoltare adecvate pentru a intampina evolutia Wizz Air si pentru a asigura un mediu de operare mai bun”, a declarat Varadi Jozsef, la Cuj. Directorul spune ca prin aceasta mutare compania aeriana va reusi sa evite intarzierile curselor care au provocat multe nemultumiri in randul pasagerilor, in trecut.

Wizz Air opereaza pe Aeroportul Targu Mures din iulie 2006 si are trei zboruri, spre Budapesta, Barcelona si Roma. Odata cu mutarea la Cluj-Napoca, Wizz Air va fi introduce, in premiera, o cursa spre Londra si una spre Dortmund, din 28 februarie 2008. Compania aeriana low-cost se asteapta ca pe Aeroportul International Cluj-Napoca traficul de pasageri va atinge anul viitor cifra de 250.000 de persoane. Odata cu mutarea curselor pe aeroportul clujean, Wizz Air a lansat o promotie pentru toate rutele, respectiv pentru primele 10.000 de locuri rezervate preturile incep de la 69 de lei, cu toate taxele incluse. Promotia va dura pana la sfarsitul lunii martie 2008.

Wizz Air are o flota de 13 aeronave Airbus A 320, din sase baze, pe mai mult de o suta de rute. Anul trecut compania a transportat peste trei milioane de pasageri, iar directorul Varadi Jozsef se asteapta la o crestere cu 1,3 milioane de clienti, pana la sfarsitul acestui an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Wizz Air lanseaza o ruta nou din Bucuresti spre Lyon