Cel mai mare grup hotelier european, Accor, isi va extinde afacerile in Romania cu inca 15 hoteluri in urmatorii patru ani, a anuntat la Iasi, directorul general pentru Europa de Est, Andre Cantiniaux, transmite NewsIn.

Momentan, Accor detine cinci hoteluri la Bucuresti (Sofitel, IBIS -doua-, Novatel) si la Constanta (IBIS). „Credem foarte mult in potentialul economic al Romaniei. Avem deja opt proiecte pregatite si urmeaza sa le dezvoltam in unele orase din tara”, a declarat Andre Cantiniaux.

Acesta a refuzat sa precizeze ce sume vor fi investite si orasele unde se vor construi hotelurile, insa a subliniat ca efortul financiar al grupului va depinde de terenurile care vor fi achizitionate.

Reprezentantii grupului hotelier au fost prezenti la Iasi pentru a purta o discutie informala cu primarul Gheorghe Nichita asupra potentialului si facilitatilor existente in capitala istorica a Moldovei. Directorul Cantiniaux a mentionat ca la Iasi sunt unele probleme in identificarea unui teren adecvat in zona.

Accor a deschis primul hotel in capitala, respectiv Sofitel in anul 1995. Grupul Accor activeaza in domeniul administrarii hotelurilor prin marcile, Sofitel, Novotel, Ibis, Mercure, Suitehotel, All Seasons, Pearsons, Etap Hotel, Formula 1 si altele. Recent, grupul european a anuntat construirea a inca 180 de hoteluri in China.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Coffee 2 Go: 15 noi francize si extindere in afara tarii in 2020
Setari Cookie-uri