Morariu: Numarul turistilor din Sibiu se va dubla pana in 2009

Secretarul de stat pentru Turism Lucia Morariu a declarat ca se asteapta ca numarul turistilor din Sibiu sa se dubleze in urmatorii doi ani, datorita bunei gestionari a programului „Sibiu Capitala Culturala Europena 2007”.

„Un brand cum este acesta nu se incheie la sfarsitul anului, odata cu evenimentul. El trebuie sa fie o poarta de deschidere pentru turisti, iar autoritatile locale si cele centrale au gestionat foarte bine evenimentul. Ne asteptam ca Sibiul sa atraga in continuare turisti, iar in 2009 numarul acestora sa fie dublu fata de cel din 2007”, a spus secretarul de stat, citat de NewsIn.

Lucia Morariu a adaugat ca Sibiul a fost, in 2007, centrul turistic cel mai important al Romaniei, iar pe viitor acesta va fi o cale de acces pentru zona turistica Transilvania.

Potrivit autoritatilor locale, numarul turistilor in primele opt luni ale anului a fost de aproximativ 600.000, din care jumatate au stat cel putin o noapte in Sibiu.

In municipiul Sibiu, in acest moment sunt functionale 5.000 de locuri de cazare, iar la nivelul intregului judet, 9.600 de locuri. Pana in 2009 se estimeaza ca numarul acestora va creste cu circa 30%, in conditiile in care in Sibiu sunt in constructie cinci hoteluri de patru stele si unul de cinci stele.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri