Aproximativ 50% din pensiunile agroturistice din judetul Sibiu sunt ocupate pentru petrecerea de Revelion, iar circa 25% au rezervari si pentru Craciun, a declarat, citat de NewsIn, reprezentantul Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Sibiu, Dorin Beu.
Un sejur de patru zile pentru Revelion, la o pensiune din judetul Sibiu costa aproximativ 800 lei de persoana, cu demipensiune si masa de Revelion. „In functie de pensiune, proprietarii ofera diverse actiuni separate, cum ar fi plimbari cu sania, bineinteles, daca va fi zapada, sau vizite la diferite obiective turistice din zona”, a spus Beu.

El a adaugat insa ca pensiunile vor ajunge la un grad maxim de ocupare pana la 1 decembrie, data de la care „nu se va mai gasi niciun loc liber”.

Dorin Beu a precizat ca pensiunile din judetul Sibiu se adreseaza exclusiv turistilor romani. „Cei straini nu au venit nici pana acum si nici de acum incolo nu vor veni. Este greu sa-i faci sa vin de Revelion intr-un sat. Noi ne adresam exclusiv romanilor”, a declarat Beu. Conform reprezentantului ANTREC, la Sibiu vin turisti din Bucuresti, Constanta sau Ploiesti. „In general cei din sudul tarii vin la noi”, a adaugat Beu.

La Paltinis sau Balea, este greu sa mai gasesti un loc de cazare. Paltinis-ul este ocupat in proportie de peste 99 la suta. Pana si noile pensiuni si vile, inaugurate in aceasta toamna, nu mai au niciun loc liber pentru Revelion. La poalele Paltinisului, la pensiunea 1 Mai, locurile sunt ocupate inca din luna august.

Cei care se grabesc, mai pot gasi cateva locuri la Balea Cascada si cabana Balea Lac. In schimb, fosta cabana a lui Nicolae Ceausescu, Paltinul, este ocupata inca de acum doua luni. “Am renovat acolo si este deja acontata de cateva persoane din Bucuresti. Pretul a fost de 920 de lei/camera/persoana, iar in apartamentul prezidential de 1200 de lei pentru sase zile de pensiune completa si cina festiva de Revelion”, a spus Marius Olariu, manager la Balea.

Pensiunea Crisalia din Sibiel a fost inchiriata din septembrie, pentru 5000 de euro. “Eu am inchiriat pensiunea de vreo doua luni de zile. Nici nu facusem oferta pe piata si a venit cineva si mi-a oferit 5000 de euro pentru sase zile, pentru toate cele opt camere, cu mic dejun inclus. Cina festiva nu intra in pret. Am dat-o pentru ca mi-a convenit” a spus Paul Berta, proprietar al pensiunii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri