Pachetele turistice de 4-6 zile in mediul rural in perioada sarbatorilor de iarna costa intre 300 de lei si 2.700 de lei, in functie de zona si confort, potrivit informatiilor furnizate pentru NewsIn de catre Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).
Maramuresul este una din zonele cu un vast potential turistic si cu un numar de turisti din ce in ce mai mare. Cei care doresc sa-si petreaca sarbatorile de iarna aici isi pot face rezervari la pensiuni de doua pana la patru margarete. Preturile pornesc de la 400 de lei si ajung pana la 1.480 de lei de persoana, pentru un sejur de patru-cinci nopti, in pret fiind incluse doua-trei mese pe zi plus masa festiva de Craciun, potrivit datelor ANTREC.

Pe langa serviciile obisnuite, turistii pot beneficia de plimbari cu sania sau caruta, vizitare de manastiri, case traditionale, cimitirul vesel, petreceri si dansuri traditionale, impodobirea bradului de Craciun precum si de un ghid turistic. Copiii de pana in 14 ani pot beneficia de reduceri ale tarifelor.

Pentru pachetele de Revelion de patru-cinci nopti, preturile oscileaza intre 580 si 1.230 de lei de persoana. In tarife sunt incluse doua-trei mese pe zi plus masa festiva de Anul Nou. La vizitarea obiectivelor turistice din zona se adauga accesul gratuit la sauna si fitness, plimbari cu telescaunul si reduceri de tarife pentru copiii de pana in 14 ani.

Potrivit datelor ANTREC, in zona Prahovei tarifele pentru Craciun pornesc de la 300 lei de persoana si ajung pana la 960 lei pentru trei-sase nopti de cazare. Pachetele sunt oferite de pensiunile si hotelurile din zona de doua-patru margarete respectiv stele. Preturile mai mici fata de alte zone se justifica prin faptul ca includ, pentru cei care apeleaza la aceste unitati de cazare, acces la bucatarie ceea ce inseamna ca trebuie sa-si pregateasca singuri mesele.

Pentru noaptea de Revelion operatorii din Prahova au pregatit pachete de patru-sase nopti, cu preturi cuprinse intre 550-2.700 lei de persoana. Pe langa mesele zilnice in pret este inclusa si masa festiva de Revelion plus o cina speciala in prima zi a anului 2008.

Printre serviciile suplimentare oferite se numara focuri de artificii si colindatori. Foarte important pentru persoanele cu copii este ca pot beneficia de reduceri de pret pentru acestia sau chiar de cazare gratuita pentru copiii sub 10 ani. De asemenea, in cadrul festivitatii din noaptea de Revelion vor exista spatii special amenajate pentru petrecerea celor mici.

Totodata, in zona Prahovei exista posibilitatea inchirierii integrale a unor pensiuni. De exemplu, o pensiune de doua margarete cu patru camere, poate fi inchiriata pentru patru nopti pentru suma de 4.160 lei. In cazul unei pensiuni de trei margarete, cu sase camere, tariful de inchiriere se ridica la 7.800 lei pentru o perioada de cinci-sase zile. In majoritatea situatiilor proprietarii pun la dispozitia oaspetilor personal care urmeaza sa asigure menajul.

In Suceava, pachetele turistice cuprind cinci nopti cazare cu demipensiune si mese festive. In fiecare pachet de Craciun, respectiv de Revelion este inclusa o plimbare cu sania si un gratar in aer liber, potrivit datelor furnizate de filiala Suceava a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

Pentru pachetele de Craciun, tariful este de 700 lei /persoana intr-o pensiune de doua flori si de 1.000 lei/persoana intr-o pensiune de trei flori. Optional turistii pot asista la taierea porcului (7 euro/persoana) si sa manance meniul traditional "pomana porcului", premiat la festivalul de la Balvanyos.

In cazul achizitionarii unui pachet de cinci nopti in perioada Revelionului, tariful este de 850 lei /persoana intr-o pensiune de doua flori si de 1.250 lei /persoana intr-o pensiune de trei flori. In cazul in care se doreste petrecerea Craciunului si a Revelionului in aceeasi pensiune se acorda o reducere cuprinsa intre 5 si 10%.

Turistii pot vizita manastirile din nordul Bucovinei, statiunea Vatra, iar in perioada 28-29 decembrie, pot asista la festivalul "Porniti plugul feti frumosi".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri