Romania si Bulgaria ar putea lucra impreuna la crearea de oferte comune ale circuitelor turistice care sa cuprinda locatii din cele doua tari, potrivit unui comunicat transmis de catre Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).
La aceasta concluzie au ajuns, marti, ministrul turismului Ovidiu Silaghi si Anelia Krushckova, presedintele Agentiei de Stat pentru Turism din Bulgaria, in cadrul Targului Mondial de Turism World - Trade Market, la Londra.

"Cu o lungime a litoralului mai mare cu o treime decat litoralul romanesc, Bulgaria si-a dezvoltat oferta turistica pe specificul litoralului, dar nu beneficiaza de diversitatea geografica si culturala pe care o are Romania. De aceea, crearea unei oferte comune care sa cuprinda locatii turistice din ambele tari ar putea aduce mai multi turisti in aceasta zona a Europei, ambele tari avand numai de castigat, atat financiar cat si ca prestigiu turistic", a spus Silaghi.

Ministrul a subliniat si potentialul eco-turistic al Romaniei si considera ca acest targ este o foarte buna oportunitate de a relua dialogul cu marii tour-operatori. "Ne-am propus sa intarim contactele cu acestia, sa le prezentam in mod concret ofertele noastre de turism. Ceea ce incercam sa-i convingem pe prietenii nostri din lume, este ca Romania, pe langa vizibilitate, devine din ce in ce mai atractiva, mai ales din punct de vedere al eco-turismului.”, a declarat Ovidiu Silaghi.

In perioada 12-14 noiembrie, are loc la Londra Targul Mondial de Turism - World Trade Market. In cadrul manifestatiei sunt prezenti 632 de expozanti, iar Romania este reprezentata de 28 de companii (operatori aerieni, tour operatori, agentii de turism, hoteluri). Manifestarea se adreseaza doar profesionistilor, publicul larg neavand acces.

Companiile romanesti prezente la targ intentioneaza sa isi vanda ofertele, sa faca contracte pentru toate spatiile de cazare disponibile si sa-si adapteze ofertele viitoare la cerintele turistilor si la noile tendinte mondiale in turism, potrivit MIMMCTPL.

Potrivit datelor MIMMCTPL, in anul 2006 numarul vizitatorilor sositi in Romania din Marea Britanie a fost de 78.732, iar in primul semestru al anului 2007 de circa 50.000. Turistii britanici care viziteaza Romania sunt atrasi in special de orasele medievale din zona Transilvaiei, Manastirile din Bucovina, vacante combinate Bucuresti/munte, turism rural, Delta Dunarii si Marea Neagra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri