Romanii cu bani prefera destinatiile exotice pentru petrecerea Revelionului si tot mai multi renunta la calatoriile cu autocarul si apeleaza la cursele charter.
"Cei mai multi turisti prefera destinatiile exotice pentru petrecerea Revelionului, in dauna statiunilor din zonele de munte. Pentru acest an, am avut pachete de Revelion pentru Cancun, Curacao, Dubai, Mauritius, Punta Cana, Rio de Janeiro, Tailanda, Zanzibar si ST Maarten. In acest moment, mai avem cateva locuri libere pentru pachetele de Revelion din Mauritius si Tailanda. Pentru Revelionul 2007, am vandut toate locurile rezervate in Curacao, Zanzibar, ST Maarten", a declarat, potrivit NewsIn, directorul de marketing al agentiei Marshal Turism, Cristian Ghita.

Potrivit datelor operatorului, numarul celor care aleg sa-si petreaca Revelionul in locuri exotice este mult mai mare fata de al celor care pleaca pentru petrecerea Craciunului.

"Nu am avut pregatite pachete de Craciun cu destinatii exotice, din cauza cererii mici. Avem insa in jur de 100 de turisti care nu au ales programele organizate, ci au ales programe individuale personalizate in destinatii exotice. Pentru petrecerea Revelionului 2008, in destinatii exotice, am pregatit aproape 300 de locuri, iar gradul de ocupare se apropie in acest moment de 100 % si estimam ca vom vinde toate locurile in cel mult doua saptamani. In anul 2006, am reusit o ocupare de 100 % a locurilor disponibile", a precizat directorul de marketing al agentiei Marshal Turism.

Pretul pachetelor turistice difera in functie de tara, hotel, numarul de nopti de cazare si serviciile incluse. Astfel, potrivit datelor Marshal Turism, un sejur de 10 nopti, la un hotel de cinci stele din Mauritius costa circa 3.500 de euro de persoana intr-o camera dubla. Pretul include bilet de avion, transport aeroport-hotel, cazare, mic dejun, cina si cina festiva de Revelion. Pe langa acestea, turistul poate opta contra cost pentru croaziere, excursii, plimbari subacvatice sau pescuit.

De asemenea, in oferta agentiei se afla pachete turistice cu preturi mai mici. De exemplu, un sejur de sapte nopti la un hotel de patru stele in localitatea Sousse din Tunisia costa aproximativ 600 de euro de persoana, intr-o camera dubla. Pretul include transport, cazarea si asistenta turistica.

"Categoric exista mai multe persoane care aleg destinatiile exotice pentru petrecerea sarbatorilor de iarna decat locurile unde se poate schia. De asemenea, numarul turistilor care aleg sa petreaca Revelionul in locuri exotice este mult mai mare decat al celor care au ales astfel de destinatii pentru perioada Craciunului", a declarat, citat de NewsIn, referentul de marketing al agentiei J'Info Tours, Roxana Serban.

Ea a precizat ca in prezent gradul de ocupare al ofertelor companiei pentru vacante insorite in perioada sarbatorilor de iarna este de 80-85%, iar ca modificare a cererii turistilor s-a observat preferinta acestora pentru zborurile charter, in locul calatoriei cu autocarul.

"J'Info Tours opereaza in perioada Craciun- martie zboruri charter spre patru zone insorite Hurghada - destinatie traditionala, foarte solicitata in ultimii ani, Sharm el Sheik, Antalya si Dubai. Gradul de ocupare a crescut fata de alti ani, iar momentan circa 80-85% din aceste curse sunt ocupate. Multa lume se inscrie zilele acestea sa petreaca Revelionul intre desert si Marea Rosie, in exclusivista statiune Sharm el Sheik, in Dubai sau in safari in Kenya. In Europa turistii prefera de sarbatori vacante in Paris, Viena, Lisabona, Atena, Marbella, Barcelona, iar destinatiile exotice cele mai apreciate sunt India, cu plaja in Goa si vizitarea triunghiului de aur, Tailanda si Kenya", a mai mentionat referentul de marketing al agentiei J'Info Tours.

Potrivit datelor J'Info Tours, un sejur de 11 nopti in Dubai, la un hotel de cinci stele costa circa 2.130 de euro de persoana in camera dubla. Pretul include bilet de avion, cazare cu mic dejun, transferuri aeroport – hotel. Pentru un hotel de patru stele, in aceeasi statiune, turistul trebuie sa plateasca circa 1.500 de euro pentru biletul de avion, 11 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla si transferuri aeroport – hotel.

"Oferta Paralela 45 pentru destinatii exotice in perioada sarbatorilor de iarna este ocupata in proportie de 105%, am fost nevoiti sa suplimentam locurile datorita cererii foarte mari. Vara nu gasim suficiente curse charter, iar iarna problema este constituita de numarul de locuri. Preturile pachetelor catre destinatii exotice sunt de circa 1.000 si 2.000 de euro. Pana acum avem rezervari pentru aceste destinatii de la circa 500 de persoane, cei mai multi, aproximativ 230, vor merge in Sharm el Sheik, apoi mai avem Dubai si Maroc", a declarat potrivit NewsIn, proprietarul agentiei Paralela 45, Alin Burcea.

"Numarul persoanelor care aleg destinatiile exotice pentru petrecerea Craciunului este mai mic decat al celor care merg in astfel de locuri pentru petrecerea Revelionului, diferenta este de circa 1 la 3 persoane. In urma cu doi - trei ani nu se pleca deloc de Craciun, acum oamenii au inceput sa plece, in special in Israel, si majoritatea pleaca in grupuri de 4-8 persoane, in general cu membri ai familiei", a mai precizat Alin Burcea.

In oferta Paralela 45, pentru Revelionul 2008, este inclus, pentru Sharm El Sheikh, un pachet de noua nopti intr-un hotel de trei stele la pretul de 690 de euro de persoana. Pretul include transport cu avionul, noua nopti de cazare si masa, transfer aeroport – hotel si asistenta turistica. De asemenea, in oferta agentiei se afla si un circuit de 10 nopti in Africa de Sud. Costul pachetului turistic este de 2.650 de euro si cuprinde cazare la hotel de trei stele, mese si cina de Revelion. Amatorii vor vizita diverse orase, rezervatia de crocodili Kwena, vechea resedinta a lui Nelson Mandela si vor face excursii cu vehicule decapotabile in natura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri