Apartamentele din casele vechi ar putea sa scada, anul acesta, potrivit specialistilor. Cauza principala a scaderii lor este lipsa de cereri pe aceasta piata.

Locuintele din imobilele vechi ar putea sa se ieftineasca in acest an. „Piata este blocata pe acest segment pentru ca nu mai sint solicitanti pentru oferta existenta, cererea reorientindu-se spre proiectele noi. Totodata, s-a ajuns la limita suportabilitatii in ceea ce priveste preturile practicate, determinind blocarea acestui segment al pietei“, a spus Mircea Cleciu, directorul agentiei imobiliare Neocasa.

Si pe segmentul caselor in imobile noi la preturi mai mici oferta lipseste cu desavirsire, segmentul valoric de pina la 100.000 de euro abia acum formindu-se, a explicat Mircea Cleciu. „La inceputul anului, preturile au avansat putin pe fondul deprecierii monedei euro, iar din acest motiv proprietarii erau inversunati si lipsiti de flexibilitate. In prezent, acestia si-au dat seama ca nu au cui sa mai vinda, iar din acest motiv au devenit mai flexibili“, a explicat Cleciu. Totodata, el a explicat ca pe acest segment nu exista dezvoltatori importanti pe piata, ceea ce duce la aceasta oferta limitata.

O alta cauza a preturilor ridicate o reprezinta oferta redusa in raport cu cererea. Segmentul valoric cel mai afectat este cel cuprins intre 100.001 si 200.000 de euro, potrivit lui Cleciu. „Pentru segmentul 200.001-500.000 de euro, oferta este mult mai generoasa, cu un echilibru bun intre cerere si oferta. La acest buget, o concurenta serioasa o fac si apartamentele de lux in imobile noi“, a mai spus Cleciu.