Turismul de afaceri va inregistra in urmatorii cinci ani o crestere cuprinsa intre 7-10% anual, un avans mai mic fata de cel inregistrat in ultimii doi ani, de circa 20-30% anual, a declarat, citat deNewsIn, consilierul de presa al Asociatiei Nationale de Turism din Romania, Traian Badulescu.
"Din 2005, in fiecare an turismul de afaceri a inregistrat o crestere de 20-30%, iar piata de ticketing a inregistrat o crestere de 22,5%. Cred ca in urmatorii ani aceasta crestere se va mai tempera. Asta nu inseamna ca nu vor mai exista straini care vin in Romania pentru business, ci ca acel "boom" s-a dus. Situatia este normala, pentru ca piata incepe sa se maturizeze, iar marile corporatii si investitorii atrasi de integrarea noastra in Uniunea Europeana au venit deja in Romania. De aceea, cred ca turismul de afaceri va creste in urmatorii cinci ani cu circa 7-10%", a afirmat Badulescu.

Potrivit consilierului de presa al ANAT, majoritatea turistilor straini care intra in Romania vin in interes de serviciu.

"Turismul de afaceri se dezvolta in general in mediul urban. Aici ponderea acestuia, din turismul total, este de aproximativ 70%, iar circa 60-70% dintre turistii straini care vin in Romania vin pentru a face turism de afaceri. Exista, bineinteles, orase unde turismul de afaceri este mai bine reprezentat. De exemplu, in Bucuresti, ponderea turismului de afaceri este mai mare decat in Constanta unde oamenii vin sa se relaxeze, aici ajungand la 80%", a mai explicat reprezentantul ANAT.

Potrivit reprezentantului JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Dina Litzica, turismul de afaceri reprezina circa 98% din gardul de ocupare al hotelului.

"De cativa ani, turismul de afaceri reprezinta circa 98% din gradul de ocupare al hotelului si cred ca aceasta tendinta o sa se mentina si in viitor. Exista si perioade in care gradul de ocupare scade, de obicei, intre 15 decembrie - ianuarie si iulie-august. Fenomenul este normal avand in vedere ca Bucurestiul nu este o destinatie turistica, iar in aceste perioade oamenii au de obicei vacante si concedii", a declarat pentru NewsIn Dina Litzica.

Conform datelor statistice ale ANAT, sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2007 de 5.738,2 mii, in crestere cu 27,3 % fata de perioada corespunzatoare din anul precedent. Majoritatea vizitatorilor, 94%, straini provin din tari europene. Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 61,7 % din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri