Primarul Sibiului Klaus Johannis a declarat, joi, ca tinta de un milion de turisti propusa pentru 2007 va fi atinsa pana la finalul anului avand in vedere faptul ca la inceputul lunii decembrie se inregistrau 700.000 de vizitatori.

„Statisticile privind numarul turistilor din acest an sunt contradictorii. Ministerul Culturii si Cultelor aprecieaza ca in 2007 au fost 1,5 milioane de turisti la Sibiu, dar noi suntem mai circumspecti. Din datele noastre, la 1 decembrie erau circa 700.000. Sunt convins ca pana la finalul anului vom atinge, cu aproximatie, cifra de un milion de turisti pe care ne-am propus-o”, a spus Johannis.

Primarul Sibiului a adaugat ca aprecierea secretarului de stat pe turism, Lucia Morariu, ca pana in 2009 Sibiul isi va dubla numarul de turisti este reala. "Cred ca aprecierea este corecta. Chiar daca programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, se va incheia, Sibiul va contiunua sa fie un centru cultural care va atrage turisti. Orasul va fi pregatit si din punct de vedere al infrastructurii pentru ca pana in 2009 va avea mult mai multe spatii de cazare”, este de parere primarul.