Operatorii din turism estimeaza ca numarul cererilor pentru mini-vacanta de Valentine\'s Day este in crestere, destinatiile preferate fiind capitalele europene.
Directorul de marketing al agentiei de turism J'Info Tours, Cristina Irimia, a declarat, pentru NewsIn, ca exista o crestere permanenta a numarului turistilor de Valentine's Day, iar in oferta agentiei din acest an se numara Paris, Milano, Madrid, Venetia, Seychelles, Tenerife, informeaza NewsIn. Daca anul trecut un numar de 976 de persoane au folosit serviciile agentiei pentru a pleca in vacanta in jurul datei de 14 februarie, anul acesta se asteapta depasirea acestei cifre.

"Cu toate ca Sfantul Valentin nu reprezinta un motiv care sa puna in miscare un numar considerabil de turisti (...) noi avem pentru anul acesta cateva pachete speciale in capitale europene sau orase cu o conotatie romantica precum Viena, Roma, Venetia, Praga, Paris, Milano, cu tarife intre 367 si 555 euro pe pachet, in functie de categoria hotelului si de destinatie. Tarifele includ patru nopti cazare cu mic dejun si transport aerian", a declarat directorul in cadrul agentiei de turism Mara Travel, Camelia Cojocarescu, citat de NewsIn.

Conform datelor agentiei, Mara Travel are pentru perioada Valentine's Day oferte in tara, in Sinaia, Predeal, Poiana Brasov si Mamaia.Potrivit informatiilor furnizate de agentia de turism, numarul clientilor pentru perioada Valentine's Day este pana in prezent de circa 30 de persoane, situatie asemanatoare cu aceea de anul trecut, insa reprezentantii companiei se asteapta sa mai primeasca solicitari pana pe 14 februarie.

Potrivit datelor Eximtur, cu ocazia Valentine's Day, doua nopti de cazare la un hotel de trei stele in Predeal costa intre 234 de lei si 302 lei de persoana, in functie de facilitatile camerei. In pret sunt incluse doua cine romantice, mic dejun servit in camera, aranjament special in camera si sampanie pentru prima noapte de cazare.

"Deocamdata avem 20 de rezervari speciale pentru perioada Valentine's Day. Probabil ca pana atunci vom mai primi cereri si vom organiza sejururile in functie de preferintele clientului", a declarat, potrivit NewsIn, directorul agentiei de turism Eximtur, Radu Morariu.

Potrivit directorului agentiei de turism Fortuna Business Travel, Luminita Alexandru, profilul persoanei care pleaca in concediu de Valentine's Day este angajatul intr-o companie privata, cunoscuta, care detine o functie medie.

"Nu am pregatit sejururi speciale pentru aceasta data, dar tinand cont ca peste tot in strainatate sunt reduceri iar companiile aeriene au si ele preturi mai mici este foarte usor sa realizam pachete speciale la cerere. De exemplu, trei nopti de cazare, in perioada 14 - 17 februarie 2008, la un hotel de patru stele in Barcelona costa 568 de euro pentru doua persoane, incluzand zborul", a precizat directorul agentiei de turism Fortuna Business Travel, Luminita Alexandru.

Potrivit acesteia numarul turistilor care pleaca in vacanta de Valentine's Day este in crestere, iar in topul preferintelor lor se situeaza capitalele europene ca Roma sau Barcelona.

"Pana acum avem circa 20 de rezervari pentru petrecerea Valentine's Day in strainatate, dar mai asteptam cereri, deoarece unii se hotarasc in ultima clipa. Nu avem cereri pentru Romania, probabil pentru ca ofertele din afara sunt foarte bune. Anul trecut am avut si astfel de solicitari. De obicei un membru al cuplului ne cere organizarea sejurului, iar atunci cand destinatia aleasa este undeva in tara este mai usor sa le oferim surprize cum ar fi petalele de trandafir in camera, mese speciale, sampanie, camere cu jacuzzi. i in strainatate se pot organiza astfel de surprize dar e putin mai complicat", a explicat Luminita Alexandru.

Directorul Fortuna Business Travel a mai precizat ca fenomenul plecarii in vacanta in jurul datei de 14 februarie ia aceeasi amploare ca mersul la shopping in strainatate.

"Avem clienti pe care ii servim de cativa ani si anul trecut, de exemplu, nu-si permiteau sa plece intr-un weekend la shopping la Paris sau Viena. Acum tot mai multi ne cer astfel de servicii. Acelasi lucru se intampla si cu vacantele, daca in urma cu niste ani aveau un buget redus pentru concediu, acum pretentiile cresc", a spus Luminita Alexandru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri