Cel mai mare lant hotelier din lume, InterContinental Hotels, a anuntat o crestere a profitului anual cu 18,5%, potrivit estimarilor, si a transmis ca perspectiva economica a industriei devine nesigura.

Grupul britanic, care detine hotelurile InterContinental, Crowne Plaza si Holiday Inn, a anuntat ca veniturile din operatiunile continue au crescut cu 12,3%, la 883 milioane lire sterline (1,72 miliarde dolari), si ca profitul operatiunilor continue a urcat in 2007 cu 18,5%, la 237 milioane lire.

Compania, care opereaza aproape 4000 de hoteluri la nivel mondial, a anuntat ca majorarea profitului a fost sustinuta de o crestere puternica a venitului de baza per camera disponibila in toate regiunile, de extinderea hoteliera in pietele cheie si de profiturile mai mari ale activelor detinute si inchiriate.

Venitul de baza per camera disponibila a crescut in 2007 cu 7%, insa cresterea s-a temperat la 5,4% in ianuarie 2008.

"Cu portofoliul diversificat de marci pe care il detinem si cu modelul de afacere rezistent, bazat pe onorarii, suntem pozitionati bine pentru o viitoare crestere intr-un mediu de afaceri ce a devenit mai putin previzibil", au spus oficialii companiei.

Compania a anuntat ca a extins reteaua cu 28.848 de camere in 2007, la 585.000 camere la nivel mondial.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Poiana Brașov: Lipsa unor măsuri concrete va afecta investițiile din regiune
Setari Cookie-uri