"Eu am prezentat aceasta idee functionarilor din minister, iar ei nu au primit-o cu entuzism. In opinia mea, e un mod rapid si civilizat de cauta traseele si ofertele turistice. Site-ul va cuprinde si istorii sau povesti ale unei destinatii turistice anume, vom putea descarca spoturi video, fotografii sau vom putea urmari imagini live din locatii turistice", a spus ministrul Ovidiu Silaghi.

Potrivit acestuia, portalul va fi impartit pe regiuni istorice si va fi realizat pritr-un parteneriat public privat. Silaghi a mai spus ca intentia ministerului este de a promova si locatiile turistice mai putin cunoscute de turisti.

"Cum ideea mi-a venit acum cateva zile, in timp ce cautam pe Internet destinatii turistice, nu am gasit inca si un nume pentru portal. Vom face concurs pentru alegerea unui nume potrivit. La capitolul finantare, avem deja asigurati banii. Vom cuprinde realizarea acestui proiect in cele doua milioane de euro alocate de Guvern pentru campania de realizare a unui brand pentru Romania", a mai spus ministrul Silaghi.